Fotsmärta – Mortons Neuron – Massage och Osteopati i Göteborg – JL Behandlingar

Ett fotproblem som berör främst kvinnor i medelåldern men även män är Mortons neuron. Foten är en mycket komplex struktur med 26 olika ben, 33 leder, otaliga ligament, muskler och nerver för att bara nämna några. Det är en fotsmärta som uppstår när det tvärsgående fotvalvet (alltså det som går från ena sidan av fotens undersida till den andra) komprimerar en nerv, närmare bestämt plantar nerven. Vid återkommande kompression uppkommer en inflammation i den yttre hinnan av nerven. Det i sin tur leder till att det produceras ärrvävnad och nerven blir tjockare.

Fotsmärta - Mortons Neuron - Massage och Osteopati i Göteborg

Fotsmärta – Mortons Neuron – Massage och Osteopati i Göteborg

Smärtan kommer oftast smygandes till en början och känns som en domning under trampdynan mellan tå 3-4. Till en början kan det bara kännas som om du hade ett gruskorn eller liknande i skon men sedan kan smärtan sprida sig och bli mer intensiv. Upplevelsen är väldigt individuell och kan till exempel beskrivas som att kliva på rakblad eller som en brännande och domnande känsla under foten. Smärtan kan oftast provoceras fram genom att antingen trycka direkt under foten på trampdynan eller genom att klämma ihop foten från sida till sida.

Självbehandling

Vad kan du då göra för att bli av med det här? I många fall handlar det om att bygga upp fotens integritet genom god styrka i både fot och vad. Ibland kan det även hjälpa med olika former av ilägg som avlastar nerven. Känner du att du behöver ytterligare hjälp så är du välkommen in till oss på JL Behandlingar i Göteborg. Vi hjälper dig genom massage eller manuell terapi för att bland annat avlasta muskulaturen under foten och i vaden.

Osteopati och Osteopatisk behandling i Göteborg

Osteopati och osteopatisk behandling är en form av manuell terapi där osteopaten jobbar med kroppen för att reducera stress, smärta, värk och stelhet. En osteopat använder samma tekniker som en Kiropraktor, Naprapat, Fysioterapeut (sjukgymnast) och Manuell terapeut men har oftast ytterligare tekniker att använda sig av. En osteopatisk behandling kan upplevas som mjukare och behagligare – det är en del av den osteopatiska filosofin att tillföra positivt stimuli för att ge kroppen möjligheten att självläka. En osteopat behandlar en uppsjö av olika problem som t.ex ryggskott, huvudvärk, ischias, tennisarmbåge mm. Läs mer om osteopati här.

Osteopati och massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och osteopat har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer och osteopater behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en osteopatisk behandling, massage och/eller rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massage, idrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka osteopati eller massage i Göteborg på Nordic Wellness Exclusive, Lilla bommen hos oss på JL!

Boka online

%d bloggare gillar detta: