Denna vecka fokuserar vi på en problematik i en av våra mest sensitiva delar av kroppen – nämligen handen och karpaltunnelsyndrom! Mycket av det vi känner kommer från våra händer. Tänk bara på hur väl vi kan känna om ett underlag är blött, varmt, kallt, skrovligt, jämnt eller lent. Listan kan göras lång.

Karpaltunnelsyndrom – Massage och behandling i Göteborg

Handen är en finkänslig kroppsdel bestående av 27 ben, många senor från underarmens muskler, muskler i handflatan, och flera ligamentstrukturer som stabiliserar och fungerar som passager för nerver. Ett vanligt problem som involverar handen är karpaltunnelsyndrom. Det är en inklämning av medianusnerven där den passerar genom handleden. Detta ger symptom som domningar, stickningar, svaghet och smärta över tummen, pekfingret, långfingret och ibland även halva ringfingret, dock endast på handflatssidan. Symptomen är ofta värre på natten och kan underlättas av att skaka på handen.

Genom karpaltunneln går, förutom medianusnerven, även senor från några av underarmens muskler. Överansträngning av dessa muskler från långvarig, repetitiv belastning kan skapa ett ökat tryck i tunneln och dessa påverkar då nerven som i sin tur ger de symptom en upplever. Bredvid karpaltunneln ligger även handledsbenen som även kan påverka tillståndet om de inte rör sig optimalt. Andra faktorer som kan spela roll i detta kan vara t. ex reumatism, diabetes eller bindvävssjukdomar.

Karpaltunnelsyndrom - Massage och behandling i Göteborg

Karpaltunnelsyndrom – Massage och behandling i Göteborg

Vi kan hjälpa dig med en noggrann undersökning av problemet, samt en behandling som anpassas efter fynden vi gör i undersökningen. Detta kan till exempel innefatta mjukdelsbehandling, töjning av muskler eller att öka rörligheten mellan påverkade leder, för att nämna några få. Vi kan även prata om ergonomi, vad som skapar och bibehåller problemet och hur du bäst kan hantera det.

Massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och manuell terapeut har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna vilket gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en behandling och rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, idrottsmassage, gravidmassage och företagsmassage.Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Är du student eller pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Boka massage i Göteborg hos oss på JL!

Läs mer

Boka tid

Välkommen!

%d bloggare gillar detta: