Handsmärta – Karpaltunnelsyndrom – Massage och Osteopati i Göteborg

Denna vecka fokuserar vi på en problematik i en av våra mest sensitiva delar av kroppen – nämligen handen och karpaltunnelsyndrom! Mycket av det vi känner kommer från våra händer. Tänk bara på hur väl vi kan känna om ett underlag är blött, varmt, kallt, skrovligt, jämnt eller lent. Listan kan göras lång.

Karpaltunnelsyndrom – Massage och behandling i Göteborg

Handen är en finkänslig kroppsdel bestående av 27 ben, många senor från underarmens muskler, muskler i handflatan, och flera ligamentstrukturer som stabiliserar och fungerar som passager för nerver. Ett vanligt problem som involverar handen är karpaltunnelsyndrom. Det är en inklämning av medianusnerven där den passerar genom handleden. Detta ger symptom som domningar, stickningar, svaghet och smärta över tummen, pekfingret, långfingret och ibland även halva ringfingret, dock endast på handflatssidan. Symptomen är ofta värre på natten och kan underlättas av att skaka på handen.

Genom karpaltunneln går, förutom medianusnerven, även senor från några av underarmens muskler. Överansträngning av dessa muskler från långvarig, repetitiv belastning kan skapa ett ökat tryck i tunneln och dessa påverkar då nerven som i sin tur ger de symptom en upplever. Bredvid karpaltunneln ligger även handledsbenen som även kan påverka tillståndet om de inte rör sig optimalt. Andra faktorer som kan spela roll i detta kan vara t. ex reumatism, diabetes eller bindvävssjukdomar.

Karpaltunnelsyndrom - Massage och Osteopati i Göteborg

Karpaltunnelsyndrom – Massage och Osteopati i Göteborg

 

Vi kan hjälpa dig med en noggrann undersökning av problemet, samt en behandling som anpassas efter fynden vi gör i undersökningen. Detta kan till exempel innefatta mjukdelsbehandling, töjning av muskler eller att öka rörligheten mellan påverkade leder, för att nämna några få. Vi kan även prata om ergonomi, vad som skapar och bibehåller problemet och hur du bäst kan hantera det.

Vi har tidigare skrivit om problematik i hand och armbåge:

Smärta i handen – Radialtunnelsyndrom 
Handsmärta – Artros i tumbasleden 
Smärta i armbågen – Golfarmbåge
Tennisarmbåge / Lateral Epicondylit 
Musarm 

Osteopati och Osteopatisk behandling i Göteborg

Osteopati och osteopatisk behandling är en form av manuell terapi där osteopaten jobbar med kroppen för att reducera stress, smärta, värk och stelhet. En osteopat använder samma tekniker som en Kiropraktor, Naprapat, Fysioterapeut (sjukgymnast) och Manuell terapeut men har oftast ytterligare tekniker att använda sig av. En osteopatisk behandling kan upplevas som mjukare och behagligare – det är en del av den osteopatiska filosofin att tillföra positivt stimuli för att ge kroppen möjligheten att självläka. En osteopat behandlar en uppsjö av olika problem som t.ex ryggskott, huvudvärk, ischias, tennisarmbåge mm. Läs mer om osteopati här.

Osteopati och massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och osteopat har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer och osteopater behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en osteopatisk behandling, massage och/eller rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massage, idrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka osteopati eller massage i Göteborg på Nordic Wellness Exclusive, Lilla bommen hos oss på JL!

Boka online

 

%d bloggare gillar detta: