Artros – Massage och behandling i Göteborg

En av de vanligaste åkommorna i händerna är degenerativa förändringar i form av artros. Handen innehåller inte mindre än 27 ben och ett flertal leder mellan dessa som kan bli affekterade. Artros är en sjukdom där ledbrosket bryts ner snabbare än vad det byggs upp. Vid en viss grad nedbrytning samt med influenser från yttre och inre faktorer så kan det upplevas smärtsamt. Vanligtvis är det kvinnor över 55 efter klimakteriet som drabbas och det sker oftare i den dominanta handen.

ARTROS - MASSAGE I GÖTEBORG

ARTROS – MASSAGE I GÖTEBORG

Symptom på artros i handen

Artros kännetecknas av morgonstelhet som ofta följs av smärta och svullnad. Anledningen till det är att under natten tar den inflammatoriska processen till. Vid rörelse så förbättras tillståndet då cirkulationen ökar och svullnaden går ner. I senare skede så börjar musklerna att tappa styrka och det kan göra att det blir svårare att till exempel greppa olika ting eller öppna lock och dörrar. Med tiden kommer kroppen bygga på området kring lederna med ben för att förhindra ytterligare nedbrytning vilket kan göra att lederna upplevs som större och lite knotiga.

Självhjälp för artros i handen

Vad kan man då göra för att reducera symptomen? Rörelse och träning är positivt då det reducerar svullnad, ökar cirkulation samt påverkar smärtan på ett positivt sätt. Förutom träning så kan värme upplevas som skönt. Vi på JL Behandlingar i Göteborg hjälper dig gärna med att avlasta lederna och instruera dig hur du kan förhålla dig i vardagen för att reducera smärtan. Det kan handla om allt från övningar anpassade efter dig eller åtgärder du kan göra för att underlätta de dagliga rutinerna.

Massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och manuell terapeut har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna vilket gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en behandling och rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, idrottsmassage, gravidmassage och företagsmassage.Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Är du student eller pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Boka massage i Göteborg hos oss på JL!

Läs mer

Boka tid

Välkommen!

%d bloggare gillar detta: