Fotsmärta – Hallux Rigidus – Massage i Göteborg

För lite rörelse i stortåleden, där stortån möter foten, kan leda till onaturlig slitning på ledytorna, det kallas Hallux Rigidus. Detta skapar vanligtvis en inflammation som ger kroppen möjlighet att läka. Fortgår den inflammatoriska processen för att området fortsätter att påfrestas så bryts ledytorna ner och benytorna möts. Det är ofta mycket smärtsamt när gått såpass långt. Vanligtvis börjar det med med stelhet, svullnad och lätt smärta som försvinner vid vila men förvärras av hårda skor eller klackar där foten pressas samman. I ett senare skede kommer kroppen lagra på mer ben runt leden för att skydda den, vilket gör att ledrörligheten begränsas ytterligare – detta kallas hallux (stortå) limitus. Får detta förlopp fortgå förloras ofta all rörlighet till slut och hallux rigidus uppstår.

Fotsmärta – Hallux Rigidus (Stelhet i stortån) - Massage i Göteborg

Fotsmärta – Hallux Rigidus (Stelhet i stortån) – Massage i Göteborg

Varför uppstår hallux rigidus? Det handlar oftast om fotens biomekanik i kombination med yttre faktorer i form av skor och underlag. Oftast kan man förebygga eller underlätta genom att jobba med ledrörligheten och muskelaktiviteringen bra på egen hand, t.ex genom att stärka musklerna som böjer och sträcker stortån eller lägga in en hälkil i skorna som tvingar stortåleden att böja sig mer (notera att detta bara är en temporär förändring och att det krävs betydligt mer än en hälkil i det långa loppet) mm. Ibland kan det behöva lite hjälp på traven och då kan vi hjälpa dig med behandling och tips på hur du ska gå till väga.

Massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och manuell terapeut har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL Behandlingar!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en behandling och rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massageidrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka massage i Göteborg hos oss på JL!

Boka online

%d bloggare gillar detta: