Ryggsmärta/skolios – Massage och Osteopati i Göteborg – JL Behandlingar

Skolios är när ryggraden på grund av en missbildning i kotkropparna kröks. Detta kan ske på grund av en medfödd deformation eller bli förvärvad genom trauma. Det kan dessutom uppstå genom t.ex benlängdsskillnad, Cerebral pares eller Marfans sjukdom. Det är vanligast att skoliosen uppstår under en av kroppens stora tillväxtfaser; den vanligaste sker efter 10 års ålder och det är oftast tjejer som drabbas. Att ha en skolios betyder inte nödvändigtvis att man måste ha ont eller inte kan till exempel idrotta – faktum är att Usain Bolt, som är världens snabbaste man, har skolios.

Ryggsmärta/skolios - Massage och Osteopati i Göteborg

Ryggsmärta/skolios – Massage och Osteopati i Göteborg

Skoliosen kan uppstå vart som helst i ryggen, det innebär ofta att ryggen börjar luta åt ena hållet och för att kompensera så vrider sig kotorna och lutar åt andra hållet vilket ger upphov till en ”S”-form. Det innebär att ryggen kommer ha en konvex och en konkav sida vilket kan synas genom olika höjd på skuldrorna eller en höft som upplevs som högre än den andra.

Kan kurvaturen motarbetas under växtperioden med korsetter och träning brukar inte skoliosen ge någon smärta. Får kurvaturen skena iväg kan det hos en del människor uppstå smärta från ligament och muskulatur som helt enkelt har svårt att utföra sin uppgift från det befintliga läget. När det sker kan det vara bra att söka mer hjälp för att motverka kurvaturen, bygga styrka och uthållighet i muskulaturen och jobba med rörligheten i området för att låta kroppen bearbeta skoliosen.

Vi har tidigare skrivit om ryggsmärta:

Ländryggssmärta – Iliopsoas/höftböjaren
Trötthetskänsla i ländryggen 
Ländryggssmärta
Ryggskott med smärta i nedre ländryggen
Smärta i ryggmuskel subscapularis
Ryggskott/Akut Lumbago
Smärta i bröstryggen – Costovertebral dysfunktion eller evbenslåsning
Bröstryggssmärta – Scheuermann sjukdom

Osteopati och Osteopatisk behandling i Göteborg

Osteopati och osteopatisk behandling är en form av manuell terapi där osteopaten jobbar med kroppen för att reducera stress, smärta, värk och stelhet. En osteopat använder samma tekniker som en Kiropraktor, Naprapat, Fysioterapeut (sjukgymnast) och Manuell terapeut men har oftast ytterligare tekniker att använda sig av. En osteopatisk behandling kan upplevas som mjukare och behagligare – det är en del av den osteopatiska filosofin att tillföra positivt stimuli för att ge kroppen möjligheten att självläka. En osteopat behandlar en uppsjö av olika problem som t.ex ryggskott, huvudvärk, ischias, tennisarmbåge mm. Läs mer om osteopati här.

Osteopati och massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och osteopat har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer och osteopater behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en osteopatisk behandling, massage och/eller rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massage, idrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka osteopati eller massage i Göteborg på Nordic Wellness Exclusive, Lilla bommen hos oss på JL!

Boka online

%d bloggare gillar detta: