Skolios – Massage i Göteborg

Skolios är när ryggraden på grund av en missbildning i kotkropparna kröks. Detta kan ske på grund av en medfödd deformation eller bli förvärvad genom trauma. Det kan dessutom uppstå genom t.ex benlängdsskillnad, Cerebral pares eller Marfans sjukdom. Det är vanligast att skoliosen uppstår under en av kroppens stora tillväxtfaser; den vanligaste sker efter 10 års ålder och det är oftast tjejer som drabbas. Att ha en skolios betyder inte nödvändigtvis att man måste ha ont eller inte kan till exempel idrotta – faktum är att Usain Bolt, som är världens snabbaste man, har skolios.

SKOLIOS - MASSAGE I GÖTEBORG

SKOLIOS – MASSAGE I GÖTEBORG

Skoliosen kan uppstå vart som helst i ryggen, det innebär ofta att ryggen börjar luta åt ena hållet och för att kompensera så vrider sig kotorna och lutar åt andra hållet vilket ger upphov till en ”S”-form. Det innebär att ryggen kommer ha en konvex och en konkav sida vilket kan synas genom olika höjd på skuldrorna eller en höft som upplevs som högre än den andra.

Kan kurvaturen motarbetas under växtperioden med korsetter och träning brukar inte skoliosen ge någon smärta. Får kurvaturen skena iväg kan det hos en del människor uppstå smärta från ligament och muskulatur som helt enkelt har svårt att utföra sin uppgift från det befintliga läget. När det sker kan det vara bra att söka mer hjälp för att motverka kurvaturen, bygga styrka och uthållighet i muskulaturen och jobba med rörligheten i området för att låta kroppen bearbeta skoliosen.

Massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och manuell terapeut har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en behandling och rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, idrottsmassage, gravidmassage och företagsmassage. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Är du student eller pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Boka massage i Göteborg hos oss på JL!

Läs mer

Boka tid

Välkommen!

%d bloggare gillar detta: