Scheuermann sjukdom – Massage och Osteopati i Göteborg – JL Behandlingar

Scheuermann sjukdom är ett tillstånd då en eller några kotor i bröstryggen är deformerade och har blivit “kilformade”, vilket ger en ökad kurva och rundning av ryggen. Detta leder ofta också till att ländryggen och nacken har utökad kurvatur för att kompensera. Varför detta uppstår är fortfarande oklart, men rådande teori är att kotans/kotornas tillväxtzon skadas på något vis under tidiga år, som påverkar hur den växer och formas in i vuxen ålder.

Bröstryggen består av 12 kotor med tillhörande revben. Mellan varje kota finns, precis som i resten av ryggen, diskar och fasettleder. Just bröstryggens kotor är anpassade för att tillåta mycket rotation – detta beror på vinkeln av just fasettlederna. Det som även karaktäriserar dessa kotor är att de har två revben vardera som ledar till dem – totalt 24 stycken. Revbenen går från ryggen och fram till bröstbenet. Dessutom sitter det ligament runt revbenslederna, fasettlederna och även över själva kotorna, både på framsidan och inuti själva spinalkanalen där ryggmärgen går. Alla dessa strukturer ser till att hålla lederna stabila, och alla kan likaså bli skadade på olika vis.

Symptom vid Scheuermann

Ett vanligt symptom associerat med Scheuermann sjukdom är smärta och trötthet i mitten av ryggen. Detta kan även bero på rent muskulära problem, såsom för lite cirkulation på grund av statiskt arbete eller för lite aktivering. Allvarligare besvär såsom diskruptur/bråck eller nervrotskompression i samband med detta är ovanligt. Sjukdomen diagnosticeras genom vanlig slätröntgen, där de kan se formen på kotorna. Om du känner igen dig i beskrivningen angående smärta i bröstryggen kombinerat med stor kurva i bröstryggen så är det bästa att söka läkarhjälp för att få en bedömning av din problematik.

Har du blivit diagnostiserad med detta problem kan det ibland innebära att operation krävs för att minska risken att det blir värre, men ofta kan du hjälpa till själv med rätt träning och behandling. Det är viktigt att omkringliggande strukturer fungerar optimalt för att avlasta det ansträngda området både genom att bibehålla så god rörlighet som möjligt och därmed även cirkulation, vilket kan hjälpa till i att minska smärta och även förebygga en degenerativa process. Att bibehålla god muskelstyrka för att ryggen ska kunna befinna sig i fortsatt bra position är även det viktigt ur både ett kortvarigt och långvarigt perspektiv.

SCHEUERMANN - MASSAGE OCH OSTEOPATI I GÖTEBORG

SCHEUERMANN – MASSAGE OCH OSTEOPATI I GÖTEBORG

Osteopati och Osteopatisk behandling i Göteborg

Osteopati och osteopatisk behandling är en form av manuell terapi där osteopaten jobbar med kroppen för att reducera stress, smärta, värk och stelhet. En osteopat använder samma tekniker som en Kiropraktor, Naprapat, Fysioterapeut (sjukgymnast) och Manuell terapeut men har oftast ytterligare tekniker att använda sig av. En osteopatisk behandling kan upplevas som mjukare och behagligare – det är en del av den osteopatiska filosofin att tillföra positivt stimuli för att ge kroppen möjligheten att självläka. En osteopat behandlar en uppsjö av olika problem som t.ex ryggskott, huvudvärk, ischias, tennisarmbåge mm. Läs mer om osteopati här.

Osteopati och massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och osteopat har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer och osteopater behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en osteopatisk behandling, massage och/eller rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massage, idrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka osteopati eller massage i Göteborg på Nordic Wellness Exclusive, Lilla bommen hos oss på JL!

Boka online

%d bloggare gillar detta: