Bröstryggssmärta – Massage och Osteopati i Göteborg – JL Behandlingar

Bröstryggssmärta är inget ovanligt, de flesta av oss har nog känt av det efter att vi har suttit eller legat konstigt en längre period. Ofta kan man bara röra sig lite och så försvinner smärtan men ibland stannar den kvar. Ett område i bröstryggen som kan generera smärta är costovertebralleden (där revbenet ledar mot ryggraden) och dess associerade strukturer. Det är ofta en smärta som är nypande eller huggande i ryggen och ibland kan det kännas hela vägen runt bröstkorgen eller rakt igenom den till framsidan. Ibland kan även smärta refereras ut mot armarna. Den förvärras oftast av djupa andetag, hostningar eller nysningar och lättar oftast vid vila.

Smärtan kan bero på flera olika parametrar så som att du har sträckt ett av ligamenten som stabiliserar leden, att ledvätskan har en förändrad densitet som irriterar kapseln runt leden eller till och med att leden har artos vilket är en form av degeneration av ledytorna. Ofta förekommer en hel del muskelspänningar i området då kroppen stabiliserar upp området vilket i sin tur kan leda till muskelsmärta. Denna smärta brukar oftast upplevas som molande eller brännande.

BRÖSTRYGGSSMÄRTA - MASSAGE OCH OSTEOPATI I GÖTEBORG

BRÖSTRYGGSSMÄRTA – MASSAGE OCH OSTEOPATI I GÖTEBORG

Det är viktigt att komma ihåg att det finns många andra dysfunktioner eller patologier som kan bete sig på samma sätt som en revbenslåsning. Det är framförallt viktigt att uppsöka sjukvård om du har en bröstsmärta som strålar ut i vänster axel och vidare ut i armen då det kan involvera hjärtats funktion. Andra saker, som oftast uppstår vid trauman, är frakturer och ligamentella skador och dessa bör undersökas av sjukvård.

Självhjälp

När det kommer till egenvård av revbenslåsningar så vill vi tipsa om en övning där du är ryggliggandes med en ihoprullad handduk som ligger longitudinellt på samma sida av ryggraden där du känner av den smärta. Sträck samma arm rakt upp framför dig och börja pendla longitudinellt med den. Blir smärtan väldigt mycket påtagligare bör du sluta men lite smärta är inte farligt. Fortsätt att pendla med armen tills du upplever en förändring. Nu har du mobiliserat din egen revbensled!

Osteopati och Osteopatisk behandling i Göteborg

Osteopati och osteopatisk behandling är en form av manuell terapi där osteopaten jobbar med kroppen för att reducera stress, smärta, värk och stelhet. En osteopat använder samma tekniker som en Kiropraktor, Naprapat, Fysioterapeut (sjukgymnast) och Manuell terapeut men har oftast ytterligare tekniker att använda sig av. En osteopatisk behandling kan upplevas som mjukare och behagligare – det är en del av den osteopatiska filosofin att tillföra positivt stimuli för att ge kroppen möjligheten att självläka. En osteopat behandlar en uppsjö av olika problem som t.ex ryggskott, huvudvärk, ischias, tennisarmbåge mm. Läs mer om osteopati här.

Osteopati och massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och osteopat har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer och osteopater behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en osteopatisk behandling, massage och/eller rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massage, idrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka osteopati eller massage i Göteborg på Nordic Wellness Exclusive, Lilla bommen hos oss på JL!

Boka online

%d bloggare gillar detta: