Spänningshuvudvärk – Massage och Osteopati i Göteborg – JL Behandlingar

Vi har tidigare kommit in på cervikogen huvudvärk, alltså huvudvärk som kommer från nacken. Den här gången kommer vi att göra en dykning i spänningshuvudvärk. Det är en stor andel som drabbas – närmare 78% av världens befolkning kommer någon gång under sin livstid uppleva spänningshuvudvärk. Hur skiljer sig då spänningshuvudvärk från nackhuvudvärk?

Spänningshuvudvärk verkar ha att göra med hur känsligt nervsystemet är för att uppleva smärta. Nivån av substanser så som serotonin och kväveoxid verkar vara förhöjd hos de som lider av spänningshuvudvärk, vilket kan bidra till den ökade känsligheten för smärta. De som har spänningshuvudvärk verkar ha mer muskelaktivitet än de som inte har, och vid palpation så upplevs muskulaturen runt kraniet, nacken och halsen som ”hårdare” och kan dessutom generera smärta upp i huvudet.

Spänningshuvudvärk - Massage och Osteopati i Göteborg

Spänningshuvudvärk – Massage och Osteopati i Göteborg

Symptom på spänningshuvudvärk

Hur vet du om du har spänningshuvudvärk då? Om någon eller fler kriterier passar in på dig:
1. En tryckande dubbelsidig huvudvärk
2. Kan vara i minuter upp till flera dagar
3. Förvärras inte av fysisk aktivitet
4. Uppkommer oftast vid psykisk eller fysisk stress
5. Extra smärtkänslig kring ansikte, huvud och nacke
6. Du upplever dig själv som känslig för ljus och ljud när du har huvudvärk.

Diagnosen om du har spänningshuvudvärk är god! Det finns mycket rent terapeutiskt och i rehabiliteringssyfte som kan appliceras av dig som individ men även tillsammans med din terapeut. För egen del handlar det om att skapa en bättre kroppsuppfattning i området av nacke, ansikte och huvud. Det kan innebära träning av olika muskler i de nämnda områdena. En annan viktig del är avslappningsterapi som har visat sig väldigt effektivt för att reducera pågående huvudvärk samt förebygga dess uppkomst.Tillsammans med din terapeut kan du jobba med muskelspänning, triggerpunkter, nedsatt rörlighet i nack- och käkleder samt andningsövningar för att få en bättre kontroll över din problematik.

Tecken att vara uppmärksam på

Som vi skrivit tidigare finns det en del tecken som man måste hålla ögonen på när det kommer till huvudvärk. Du bör uppsöka sjukvård för att bli undersökt om något av följande stämmer in på din huvudvärk:
1. En ny plötslig huvudvärk du aldrig känt tidigare
2. Att din redan befintliga huvudvärk plötsligt blir mycket värre utan anledning
3. Att din huvudvärk uppkommit direkt efter ett trauma
4. Att din huvudvärk blir mycket värre vid nysningar, hostningar eller vid besök på toaletten.
5. Att du upplever syn-, smak-, hörsel-, balans- och känselförändringar i samband med din huvudvärk.

Osteopati och Osteopatisk behandling i Göteborg

Osteopati och osteopatisk behandling är en form av manuell terapi där osteopaten jobbar med kroppen för att reducera stress, smärta, värk och stelhet. En osteopat använder samma tekniker som en Kiropraktor, Naprapat, Fysioterapeut (sjukgymnast) och Manuell terapeut men har oftast ytterligare tekniker att använda sig av. En osteopatisk behandling kan upplevas som mjukare och behagligare – det är en del av den osteopatiska filosofin att tillföra positivt stimuli för att ge kroppen möjligheten att självläka. En osteopat behandlar en uppsjö av olika problem som t.ex ryggskott, huvudvärk, ischias, tennisarmbåge mm. Läs mer om osteopati här.

Osteopati och massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och osteopat har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer och osteopater behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en osteopatisk behandling, massage och/eller rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massage, idrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka osteopati eller massage i Göteborg på Nordic Wellness Exclusive, Lilla bommen hos oss på JL!

Boka online

%d bloggare gillar detta: