Spänningshuvudvärk – Massage i Göteborg

Vi har tidigare kommit in på cervikogen huvudvärk, alltså huvudvärk som kommer från nacken. Den här gången kommer vi att göra en dykning i spänningshuvudvärk. Det är en stor andel som drabbas – närmare 78% av världens befolkning kommer någon gång under sin livstid uppleva spänningshuvudvärk. Hur skiljer sig då spänningshuvudvärk från nackhuvudvärk?

Spänningshuvudvärk verkar ha att göra med hur känsligt nervsystemet är för att uppleva smärta. Nivån av substanser så som serotonin och kväveoxid verkar vara förhöjd hos de som lider av spänningshuvudvärk, vilket kan bidra till den ökade känsligheten för smärta. De som har spänningshuvudvärk verkar ha mer muskelaktivitet än de som inte har, och vid palpation så upplevs muskulaturen runt kraniet, nacken och halsen som ”hårdare” och kan dessutom generera smärta upp i huvudet.

SPÄNNINGSHUVUDVÄRK - MASSAGE I GÖTEBORG

SPÄNNINGSHUVUDVÄRK – MASSAGE I GÖTEBORG

Symptom på spänningshuvudvärk

Hur vet du om du har spänningshuvudvärk då? Om någon eller fler kriterier passar in på dig:
1. En tryckande dubbelsidig huvudvärk
2. Kan vara i minuter upp till flera dagar
3. Förvärras inte av fysisk aktivitet
4. Uppkommer oftast vid psykisk eller fysisk stress
5. Extra smärtkänslig kring ansikte, huvud och nacke
6. Du upplever dig själv som känslig för ljus och ljud när du har huvudvärk.

Diagnosen om du har spänningshuvudvärk är god! Det finns mycket rent terapeutiskt och i rehabiliteringssyfte som kan appliceras av dig som individ men även tillsammans med din terapeut. För egen del handlar det om att skapa en bättre kroppsuppfattning i området av nacke, ansikte och huvud. Det kan innebära träning av olika muskler i de nämnda områdena. En annan viktig del är avslappningsterapi som har visat sig väldigt effektivt för att reducera pågående huvudvärk samt förebygga dess uppkomst.Tillsammans med din terapeut kan du jobba med muskelspänning, triggerpunkter, nedsatt rörlighet i nack- och käkleder samt andningsövningar för att få en bättre kontroll över din problematik.

Tecken att vara uppmärksam på

Som vi skrivit tidigare finns det en del tecken som man måste hålla ögonen på när det kommer till huvudvärk. Du bör uppsöka sjukvård för att bli undersökt om något av följande stämmer in på din huvudvärk:
1. En ny plötslig huvudvärk du aldrig känt tidigare
2. Att din redan befintliga huvudvärk plötsligt blir mycket värre utan anledning
3. Att din huvudvärk uppkommit direkt efter ett trauma
4. Att din huvudvärk blir mycket värre vid nysningar, hostningar eller vid besök på toaletten.
5. Att du upplever syn-, smak-, hörsel-, balans- och känselförändringar i samband med din huvudvärk

Massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och manuell terapeut har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en behandling och rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, idrottsmassage, gravidmassage och företagsmassage. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Är du student eller pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Boka massage i Göteborg hos oss på JL!

Läs mer

Boka tid

Välkommen!

%d bloggare gillar detta: