Söker du massage i Göteborg? Då bör du definitivt besöka oss!

Massage i Göteborg

Varför? Vi är inte bara massörer utan har flerårig utbildning på universitet inom manuell medicin bakom oss. Detta spelar roll när man får en massage då det är extremt viktigt att den terapeut som behandlar dig känner till vad som kan gå fel med kroppen så att vi förstår när vi inte ska ge dig en massage. Utöver det så är det viktigt att förstå hur kroppen fungerar för att kunna relatera det till vad som är möjligt att åstadkomma med massage.

Jag har knutar i min rygg, det har min massör sagt”. Det är något vi ofta hör och kan försäkra dig om att med största sannolik har du inte knutar i din rygg och om du har det kan det vara en god anledning att uppsöka sjukvård. Vad man förmodligen refererar till när man pratar om “knutar” är antingen hyperton muskulatur eller triggerpunkter.

Vad innebär det då? En hyperton muskelatur är en med högt neurologiskt stimuli, vilket innebär att muskeln allmänt kommer befinna sig i ett mer sammandraget läge. En triggerpunkt är en del av muskulaturens fiber som befinner sig i ett krampliknande tillstånd som ger ett förändrat pH-värde vilket kan leda till smärta. Vi återkommer till mer om triggerpunkter i kommande inlägg.

Onlineboka massage i Göteborg

Onlineboka massage i Göteborg

Vanliga missuppfattningar om massage

Ta i ordentligt, det måste göra ont för att det ska fungera”. Det verkar snarare som att raka motsatsen är sant!
I vår hud kommer vi ha en uppsjö av olika s.k receptorer, men vi kan kalla dem sensorer. De kommer känna av stimuli som hjärnan sen kan tolka som värme, kyla, olika former av tryck, vibration och smärta. Det visar sig att vi har sensoriska organ som kallas C-tactile fibers som aktiveras vid mjuka, långsamma strykningar. Dessa aktiverar flera delar av vår hjärna som är kopplade till lugnande och välbefinnande upplevelser. 1

Eller….

Men måste man inte ta i för att få den här stela och spända muskeln att släppa?”. Nej verkligen inte! För det första så verkar det som att stelhet är subjektivt och att det är en ”försvarsmekanism” som gör hjärnan mer medveten om det upplevt stela området, kanske för att du inte rört dig tillräckligt eller blivit utsatt för kyla eller en annan typ av stimuli som din kropp vill göra dig uppmärksam på. Det betyder att vi som massörer inte kan känna din stelhet.

”Men du kan ju känna om mina muskler är spända?” Ja, ibland kan vi känna att det verkar som att en muskel är mer spänd än en annan, men däremot har det visat sig att två eller flera massörer kan hitta olika områden som är spända men som inte korrelerar med varandra. Det betyder inte att muskler inte kan vara spända, men det sker ofta av en anledning – t.ex att du jobbar mer med högerarmen som är den du använder för att sköta musen på jobbet. En spänd muskeln som är smärtsam är oftast en muskel som hade behövt tränas mer för att bättre klara av belastningen i din vardag.

Effekter av massage

Med detta sagt hoppas vi att du fått en lite bättre förståelse av vad vi inte kan åstadkomma med massage – detta betyder dock inte att det är en behandling utan effekt. Massage som genomförs på rätt sätt kan stimulera de delar av hjärnan (som vi nämnde tidigare) som ger oss välbefinnande. Vilket i sin tur kan göra att du känner dig rörligare, rör dig lättare och på så sätt får mindre smärta då du får bättre cirkulation i och med det nya rörelsemönstret. Det blir en god cirkel kan man säga! Därför kan massage ha en mycket välgörande effekt om den används vid rätt tillfälle och på rätt sätt. Det ska vara en behaglig upplevelse som gör att du känner dig behaglig till mods och kroppsligt efteråt.

Massage i Göteborg – JL Behandlingar

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en behandling och rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi och massage i Göteborg som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där vi även erbjuder massage, idrottsmassage, gravidmassage och friskvård för företag.

Boka tid

Välkommen! 

%d bloggare gillar detta: