Är gravidmassage fördelaktigt vid graviditet? Finns det några risker? Vad bör man tänka på?

Gravidmassage i Göteborg

Gravidmassage är en form av terapi där terapeuten använder sig av mjuka men fasta grepp för att uppnå avslappning. Bevisade effekter av massage är reducerade nivåer av kortisol vilket är ett av kroppens stresshormoner. En annan effekt är förhöjda nivåer av oxytocin vilket är ett hormon som reducerar smärta och signalerar välbehag.

En kropp som går igenom en graviditet kommer utsättas för påfrestning från den ökade vikten, stressen det medför att få ihop livet kring en graviditet och balanseringen av hormonerna under de olika faserna av graviditeten. Det uppstår då och då smärta relaterat till rygg, höfter mm. I det fallet kan det vara en ypperlig idé att söka hjälp hos oss för att reducera den onödiga stress smärtan innebär. En gravid- eller havandemassage hos oss innebär att du får en certifierad massör med minst två års ytterligare utbildning inom basmedicin och manuell medicin. Vad det innebär är att du får en terapeut som förstår kroppen och de faser den går igenom under en graviditet. Du har under behandlingen möjligheten till att sitta upp på en massagestol. Det eller ligga på en kudde som är specialanpassad för gravida. Vi använder oss av olika former av massage, stretch, mobilisering och triggerpunkter.

Gravidmassage i Göteborg

Gravidmassage i Göteborg

Du bör ha passerat vecka 8 i din graviditet och ha ett godkännande från din läkare att det är okej att få massage. Det finns i nuläget inga direkta kontraindikationer för massage vid graviditet, om det inte finns någon annan underliggande faktor. Din läkare kommer kunna informera dig om massage är lämpligt eller inte.

Massage i Göteborg – JL Behandlingar

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en behandling och rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där vi även erbjuder massage, idrottsmassage, gravidmassage och friskvård för företag.

Boka tid

Välkommen! 

%d bloggare gillar detta: