Smärta på axelns framsidan – Massage och Osteopati i Göteborg – JL Behandlingar

Har du eller någon du känner smärta på axelns framsida? Uppkommer det när du bär saker, sträcker armarna över huvudet eller när du legat på den? Då kan du ha förvärvat en bicepstendinopati. Vad är det, varför får man det och vad kan man göra åt det?

Biceps är muskulaturen på framsidan av din överarm, den består av 2 huvuden och där av namnet bi-(två) och -ceps(huvuden). De två huvudena har två olika ursprung, det långa huvudet kommer från den övre delen av vår axelled på vårt skulderblad och det kortare huvudet kommer från ett benutskott på framsidan av skulderbladet strax under nyckelbenet vid axeln som kallas Processus Coracoideus. Biceps fäster sedan in på det av våra två underarmsben som kallas Radius, en del av fästet kommer dessutom att gå in i bindvävshinnan som täcker underarmen.

Vid hög belastning av musklerna kan någon av senorna som fäster in vid axeln bli överbelastad. Här gäller detsamma som för alla typer av tendinopati: sker det under en kortare period så uppstår en inflammation som oftast går över med lätt rörelse, vila från tung belastning och ibland lite antiinflammatorisk gel. Sker dock belastningen under en längre period så kan senan gå in i ett stadium av degeneration på grund av att belastningen överstiger möjligheten att återhämta sig, i det fallet så kommer en mer omfattande form av rehab behövas.

Smärta i axeln - Bicepstendinopati - Massage i Göteborg

Smärta i axeln – Bicepstendinopati – Massage i Göteborg

Degenerativ process

Vid en degenerativ process så behöver det stimuli som orsakat den reduceras, det kan innebära att du behöver förändra hur arbetsmiljön, miljön i ditt hem ser ut eller din träning. Ofta känner man igen sig i vilka uppgifter som skapar mer smärta och vilka som känns bättre. När det kommer till rehabilitering av senor så behöver de en kontrollerad statisk eller mothållande belastning under en längre period. Det uppmanar cellerna i senan att utveckla sig och hantera mer belastning. Vid ett längre stimuli (ca 45 sekunder) av statiskt mothåll utan smärta sker en smärtdämpande effekt i området.

När det känns okej att utföra statiskt mothåll med relativt hög kraft kan man kombinera in att göra en övning där muskulaturen och senan långsamt får sträckas och hålla emot en kraft (s.k excentrisk belastning). Det kan till exempel vara i en biceps curl när du hjälper till att lyfta upp vikten med andra handen och sedan sakta sänker ner vikten med den påverkade armen. Det kan vara en god idé att få hjälp med ett sådant program eller med annan avlastande behandling i området.

Vi har tidigare skrivit om axelproblematik:

Axelsmärta – Artros i axeln 
Smärta i axelns muskel levator scapula 
Smärta i axelns muskel teres major
Smärta i axelns muskulatur subscapularis 
Smärta i axelmuskulaturen infraspinatus 
Smärta i axelns muskel teres minor 
Smärta i axelns muskel supraspinatus 
Smärta I Axel/Supraspinatus Tendinopati 
Smärta i axelns muskel deltoideus – Massage och behandling

Osteopati och Osteopatisk behandling i Göteborg

Osteopati och osteopatisk behandling är en form av manuell terapi där osteopaten jobbar med kroppen för att reducera stress, smärta, värk och stelhet. En osteopat använder samma tekniker som en Kiropraktor, Naprapat, Fysioterapeut (sjukgymnast) och Manuell terapeut men har oftast ytterligare tekniker att använda sig av. En osteopatisk behandling kan upplevas som mjukare och behagligare – det är en del av den osteopatiska filosofin att tillföra positivt stimuli för att ge kroppen möjligheten att självläka. En osteopat behandlar en uppsjö av olika problem som t.ex ryggskott, huvudvärk, ischias, tennisarmbåge mm. Läs mer om osteopati här.

Osteopati och massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och osteopat har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer och osteopater behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en osteopatisk behandling, massage och/eller rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massage, idrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka osteopati eller massage i Göteborg på Nordic Wellness Exclusive, Lilla bommen hos oss på JL!

Boka online

%d bloggare gillar detta: