Presentkort på massage i Göteborg

Letar du efter en uppskattad födelsedagspresent eller kanske julklapp till nära och kära? Eller känner du för att ge dig själv en present för att ta hand om dig lite extra? Då kan vi erbjuda dig ett presentkort hos oss på valfri summa!

Massage i Göteborg

Massage är en behandlingsform som främst syftar till avspänning och välbefinnande, men är även vanligtvis associerat med en upplevelse av ökad rörlighet, ökad cirkulation och i vissa fall även minskad smärta. Massage kan ibland även vara kopplat till minskad ångest (1) och minskad smärta i ryggen, speciellt i övre ryggpartiet runt skuldror och axlar (2). En av teorierna kring anledningen att en bra massage kan vara så behaglig och välgörande handlar om så kallade C-taktila fibrer. Detta är en typ av nervfibrer som stimuleras av beröring och har kopplats till att stimulera just denna känsla av välbehag (3).

C-taktila fibrer

En väl genomförd massage som applicerar lagom hårt tryck, inte stimulerar smärta och rör sig med ganska långsam hastighet kan stimulera dessa fibrer och därmed bidra till en positiv effekt (4). Detta i sin tur kan ha en påverkan på det autonoma nervsystemet som styr över vila och matsmältning, vilket gör att man ofta känner sig lite dåsig efteråt, då kroppen går in i ett läge av att reparera och “ta hand om” sig själv. Massage kan vara bra för dig som har lite extra stress i livet, känner dig spänd och stel, har lite värk eller bara vill unna dig en skön, avslappnande stund! Om du däremot har lite mer komplexa problem som inte är utredda kan det vara bra att se över det mer noggrant innan – och då är det bättre att boka en annan typ av behandling som t. ex manuell terapi hos oss, osteopati, läkarvård eller naprapati.

PRESENTKORT PÅ MASSAGE I GÖTEBORG

PRESENTKORT PÅ MASSAGE I GÖTEBORG

Vem kan ta massage?

Så länge du inte är sjuk, har feber, infektion eller mer allvarliga symptom kan du komma för att få massage. I vissa fall (t. ex allvarlig kärlproblematik och mycket blodförtunnande läkemedel) kan det krävas en väldigt lätt typ av massage, men det går såklart att anpassa efter dig och dina behov. Om du är osäker på huruvida du bör ta massage eller inte kan du alltid först rådfråga din läkare och även höra av dig direkt till oss.

Massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och manuell terapeut har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en behandling och rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, idrottsmassage, gravidmassage och företagsmassage. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Är du student eller pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Boka massage i Göteborg hos oss på JL!

Läs mer

Boka tid

PRESENTKORT

Välkommen in!

 

Referenser:

1) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28619295

2) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28157084

3) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25607755

4) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28282451

%d bloggare gillar detta: