Har du eller någon du känner en djup, irriterande, molande smärta på baksidan och utsidan av sätet eller ner på utsidan av benet? I så fall kan det vara en bra idé att läsa vidare för att se om massage av gluteus minimus och behandling i Göteborg kan vara något för dig!

Gluteus minimus är en liten stabiliserande muskulatur mellan höftbenet och lårbenet. Muskulaturen ligger djupt in och det avspeglas oftast i smärtbilden. Muskeln kan referera smärta längs sätet, baksida lår och ner längs utsidan av benet hela vägen ner till den yttre fotknölen. Muskeln assisterar och stabiliserar vid gång.

 

Massage av gluteus minimus i Göteborg

Massage av gluteus minimus i Göteborg

Massage av gluteus minimus i Göteborg

Massage av gluteus minimus i Göteborg

 

Triggerpunktsbehandling av gluteus minimus i Göteborg

Triggerpunkter är en del av en muskel som befinner sig i spasm och till följd av detta så stryper fibrerna i muskeln sin egen syretillförsel och ett förändrat pH-värde uppstår. Det i sin tur leder till aktivering av nervfibrer i muskulaturen som kallas nociceptorer. Det är de nervfibrerna som leder information till hjärnan som sedan kan uppfattas som smärta. Dessa punkter skapar oftast en djup, irriterande, molande smärta som ibland är väldigt diffus och kan sprida sig över stora områden.

Är triggerpunkter farligt? Nej, dina triggerpunkter är inget farligt! De verkar snarare bero på en överbelastning av muskelfibrerna i fråga eller den neurologiska struktur som förser fibrerna eller muskeln i sig. Läs mer om triggerpunkter.

Vad kan man göra då? Ska man trycka på dem? Det verkar finns olika ”lösningar” på triggerpunkter och en av dessa verkar vara att bibehålla ett tryck över smärtområdet tills smärtan avtar (s.k pressur). En annan kan vara att sätta nålar i punkterna i form av Medicinsk Akupunktur eller Dry Needling.

Massage av gluteus minimus i Göteborg – JL Behandling

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en behandling och rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg. Våra massörer och manuella terapeuter erbjuder massage, idrottsmassage, gravidmassage och företagsmassage.Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Är du student eller pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Boka massage i Göteborg hos oss på JL!

Boka tid

Välkommen!

%d bloggare gillar detta: