Har du eller någon du känner en djup, irriterande, molande smärta på baksidan och utsidan av sätet eller ner längs baksidan av låret samt vaden? I så fall kan det vara en bra idé att läsa vidare för att se om massage av sätet och behandling i Göteborg kan vara något för dig!

Massage av sätet i Göteborg

Massage av sätet i Göteborg

Gluteus medius – Massage i Göteborg

Gluteus medius är en stabiliserande muskel på utsidan av höften. Muskeln löper mellan höftbenet och lårbenet där den täcker lillebror gluteus minimus. Gluteus medius ger oftast en djup smärta över höften som kan radiera ner i baksida lår och vad.

Triggerpunker – Triggerpunktsbehandling i Göteborg

Triggerpunkter är en del av en muskel som befinner sig i spasm och till följd av detta så stryper fibrerna i muskeln sin egen syretillförsel och ett förändrat pH-värde uppstår. Det i sin tur leder till aktivering av nervfibrer i muskulaturen som kallas nociceptorer, det är de nervfibrerna som leder information till hjärnan som sedan kan uppfattas som smärta. Dessa punkter skapar oftast en djup, irriterande, molande smärta som ibland är väldigt diffus och kan sprida sig över stora områden.

Är triggerpunkter farligt? Nej, dina triggerpunkter är inget farligt! De verkar snarare bero på en överbelastning av muskelfibrerna i fråga eller den neurologiska struktur som förser fibrerna eller muskeln i sig. Läs mer om triggerpunkter.

Vad kan man göra då? Ska man trycka på dem?Det verkar finns olika ”lösningar” på triggerpunkter och en av dessa verkar vara att bibehålla ett tryck över smärtområdet tills smärtan avtar (s.k pressur) vilket är en typ av massage av sätet. En annan kan vara att sätta nålar i punkterna i form av Medicinsk Akupunktur eller Dry Needling.

Massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och manuell terapeut har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL Behandlingar!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en behandling och rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massageidrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka massage i Göteborg hos oss på JL!

Boka online

Välkommen!

%d bloggare gillar detta: