KÄKMASSAGE OCH MASSAGE AV KÄKE I GÖTEBORG

Smärta i käkmuskulatur eller käkleden är vanligt och kan avhjälpas med käkmassage. Förutom smärta i strukturerna kring käken kan muskelsmärta leda till huvudvärk. Smärta i käken kan även leda till svårigheter att bita ihop eller att öppna käken. Personer som gnisslar tänder eller biter ihop tenderar till att ha muskelsmärta eller triggerpunkter i musklerna kring käken. Förutom avslappnande massage för att reducera smärta, stelhet och öka rörlighet så jobbar vi med triggerpunktsbehanling (läs mer om triggerpunkter) av triggerpunkter, stretch och mobiliseringar av käkmuskulaturen och käkleden för att förbättra funktion och avlasta.

Käkmassage i Göteborg

Käkmassage i Göteborg

Området runt käkleden kantas av många muskler och andra strukturer samt själva käkleden. Vi har flera muskler som ansvarar för att bita ihop – alltså våra tuggmuskler. De kommer t.ex vara musklerna du känner på sidan av käken, som heter Masseter, men även muskeln du har över hela tinningen, som heter Temporalis. Det finns ytterligare två muskler inne i munnen som båda heter Pterygoideus. Den mediala (närmare mittlinjen av kroppen) stänger käken och den laterala (längre från mittlinjen) ansvarar för en del av öppningen av käken genom att dra den framåt. Resten av öppningen sker genom gravitation och att en del halsmuskler spelar in. Kring käkleden finns ett flertal nerver, blodkärl och lymfkärl som försörjer muskler, hud mm. Förutom det finns ett antal spottkörtlar.

Massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och manuell terapeut har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL Behandlingar!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en behandling och rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massageidrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka massage i Göteborg hos oss på JL!

Boka online

Välkommen!

%d bloggare gillar detta: