Hopparknä – Massage och Osteopati i Göteborg – JL Behandlingar

Har du eller någon du känner hopparknä? Hopparknä ger smärta som känns under knäskålen och uppkommer oftast efter aktiviteter som innehar hopp. Det kan också uppkomma av hög belastning på senan under knät som vid löpning i nedförsbacke.

Vad är hopparknä?

Hopparknä är en överbelastning av senan som går mellan knäskålen och underbenet. Senan är en förlängning av muskelgruppen på lårets framsida som kallas quadriceps. Senor består av olika typer av fibrer vars uppgift är att förmedla kraften från muskulaturen vidare till rörelse av en ben del i förhållande till en annan. Till exempel som med senan över knäskålen som gör att vi kan sträcka benet rakt ut.

Senor gillar belastning men som med så mycket annat så kan det bli för mycket. Ibland handlar det om att det blir en överbelastning under kort tid som till exempel en löprunda som är alldeles för lång emot vad du är van vid. Eller under lång tid som när du springer oftare än vad din sena hinner återhämta sig. Inledningsvis så uppstår en inflammation, vilket är bra, för att försöka läka senan. Det kan göra att det känns svullet kring senan. Med tiden så förändras fibrerna i senan och ibland dör några delar. Det kan vara helt smärtfritt eller så kan det göra väldigt ont, helt beroende på om din kropp upplever det som fara eller inte. Även vid detta skede så blir senan tjockare då nya fibrer som inte är lika starka bildas.

HOPPARKNÄ - MASSAGE I GÖTEBORG - JL BEHANDLINGAR

HOPPARKNÄ – MASSAGE I GÖTEBORG – JL BEHANDLINGAR

Vad kan jag göra om jag har fått hopparknä?

Till att börja med så är det viktigt att avlägsna den faktor som överbelastar senan, t. ex korta ner dina löprundor, springa mindre i nedförsbacke mm. Sedan handlar det om att avlasta senan genom att stärka muskulaturen under och över knät, hela vägen från foten till höften. Till sist handlar det om att ge senan rätt belastning för att kunna återhämta sig. Kontakta gärna oss så hjälper vi dig!

Osteopati och Osteopatisk behandling i Göteborg

Osteopati och osteopatisk behandling är en form av manuell terapi där osteopaten jobbar med kroppen för att reducera stress, smärta, värk och stelhet. En osteopat använder samma tekniker som en Kiropraktor, Naprapat, Fysioterapeut (sjukgymnast) och Manuell terapeut men har oftast ytterligare tekniker att använda sig av. En osteopatisk behandling kan upplevas som mjukare och behagligare – det är en del av den osteopatiska filosofin att tillföra positivt stimuli för att ge kroppen möjligheten att självläka. En osteopat behandlar en uppsjö av olika problem som t.ex ryggskott, huvudvärk, ischias, tennisarmbåge mm. Läs mer om osteopati här.

Osteopati och massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och osteopat har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer och osteopater behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en osteopatisk behandling, massage och/eller rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massage, idrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka osteopati eller massage i Göteborg på Nordic Wellness Exclusive, Lilla bommen hos oss på JL!

Boka online

%d bloggare gillar detta: