Knäsmärta – Massage och Osteopati i Göteborg

Känner du eller har du själv knäsmärta? Känns den på insidan av knät när du böjer dig? Då kanske du har en inflammerad plica!

Vad är en plica?

En plica är en förtjockning av ledkapseln som ligger kring din knäled. Det är inte alla som har en. Vår knäled består av framförallt två ben, vårt lårben och skenben. Mellan benen ligger det stötdämpande kuddar kallade menisker. Själva leden är fylld med en vätska som också fungerar stötdämpande. Kring leden så ligger vår ledkapsel och vissa delar av kapseln kan vara lite tjockare. Blir en av de tjockare delarna irriterad på grund av belastning eller yttre våld så kan smärta i knät uppstå. Ofta så känns det var om knät har varit böjt länge eller om man gör flera böjningar. Det är oftast en skarpare smärta och ibland kan man känna ett stramt band vid insidan av knäskålen.

Idrottsmassage i Göteborg

Idrottsmassage i Göteborg

Självhjälp vid knäsmärta

Det handlar allt som oftast om att begränsa det som irriterar smärtan och sedan ta reda på varför just den rörelsen irriterar. Kan det vara för att musklerna inte är tillräckligt starka eller för att leden inte rör sig tillräckligt fritt? Det kan vi hjälpa dig att ta reda på!

Osteopati och Osteopatisk behandling i Göteborg

Osteopati och osteopatisk behandling är en form av manuell terapi där osteopaten jobbar med kroppen för att reducera stress, smärta, värk och stelhet. En osteopat använder samma tekniker som en Kiropraktor, Naprapat, Fysioterapeut (sjukgymnast) och Manuell terapeut men har oftast ytterligare tekniker att använda sig av. En osteopatisk behandling kan upplevas som mjukare och behagligare – det är en del av den osteopatiska filosofin att tillföra positivt stimuli för att ge kroppen möjligheten att självläka. En osteopat behandlar en uppsjö av olika problem som t.ex ryggskott, huvudvärk, ischias, tennisarmbåge mm. Läs mer om osteopati här.

Osteopati och massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och osteopat har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer och osteopater behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en osteopatisk behandling, massage och/eller rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massage, idrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka osteopati eller massage i Göteborg på Nordic Wellness Exclusive, Lilla bommen hos oss på JL!

Boka online

%d bloggare gillar detta: