Smärta mellan skulderbladen – Massage och Osteopati i Göteborg

Sitter du mycket och länge framför datorn på jobbet? Känner du dig ibland extra stel eller har smärta mellan skulderbladen? Då kanske du vill läsa vidare!

Rhomboideus major och minor

Mellan skulderbladet och ryggraden har vi två stycken muskler som är mycket viktiga för skulderbladets dagliga rörelser; rhomboideus major och rhomboideus minor. Båda fäster på kanten av skulderbladet och löper till sidan av ryggens kotutskott. Dessa två muskler räknas ofta in bland musklerna som påverkar våra armar, eftersom de hjälper till att flytta skulderbladet för att vi ska kunna få ett så stort rörelseomfång i axelleden som möjligt. Om man skulle spänna dessa muskler kommer man dels att dra ihop skulderbladen mot varandra (s.k retraktion av skuldrorna), men även att föra armen från sidan in mot kroppen (s.k. adduktion). Förutom dessa rörelser är rhomboideerna även mycket viktiga vid stabilisering av skuldran, speciellt när du lyfter något tungt med armarna. Utan stabilisering av skulderbladen skulle vi tappa fram axlarna och börja runda ryggen så fort vi lyfter något, vilket självklart hade varit mycket oergonomiskt och lett till skador i ryggraden.

I dagens samhälle jobbar vi mycket statiskt med axlarna, många timmar i sträck (en jobbdag framför datorn), och rhomboideus major och minor tar mycket stryk av detta. Speciellt kontorsrelaterade arbetsuppgifter medför en högre “risk”, men det kan självklart drabba även de som jobbar med annat. Det är alltså vanligt att hitta ömma punkter i dessa två muskler. När du känner ett tryck över bröstryggen och stelhet i skulderbladen och ibland även smärta och ömhet som strålar längst med innerkanten på skulderbladet så är det möjligtvis på grund av att det har bildats triggerpunkter i rhomboideerna. Denna smärta mellan skulderbladen kan ofta vara svår att “stretcha bort” när den väl har uppstått.

Smärta mellan skulderbladen - Rhomboideerna - Massage i Göteborg

Smärta mellan skulderbladen – Rhomboideerna – Massage i Göteborg

Triggerpunkter kan vi på JL behandla effektivt och säkert, men dina dagliga vanor är det endadst du som kan göra något åt. Triggerpunkterna kan lätt komma tillbaka och orsaka smärta igen även efter en behandlingssession om man återgår till samma vanor som ursprungligen gett upphov till smärtan. Det bästa sättet att undvika detta kan vara att regelbundet röra på axlarna och armarna under långa arbetsdagar, samt att träna och stretcha regelbundet.

Osteopati och Osteopatisk behandling i Göteborg

Osteopati och osteopatisk behandling är en form av manuell terapi där osteopaten jobbar med kroppen för att reducera stress, smärta, värk och stelhet. En osteopat använder samma tekniker som en Kiropraktor, Naprapat, Fysioterapeut (sjukgymnast) och Manuell terapeut men har oftast ytterligare tekniker att använda sig av. En osteopatisk behandling kan upplevas som mjukare och behagligare – det är en del av den osteopatiska filosofin att tillföra positivt stimuli för att ge kroppen möjligheten att självläka. En osteopat behandlar en uppsjö av olika problem som t.ex ryggskott, huvudvärk, ischias, tennisarmbåge mm. Läs mer om osteopati här.

Osteopati och massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och osteopat har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer och osteopater behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en osteopatisk behandling, massage och/eller rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massage, idrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka osteopati eller massage i Göteborg på Nordic Wellness Exclusive, Lilla bommen hos oss på JL!

Boka online

%d bloggare gillar detta: