Bäckensmärta – Massage och Osteopati i Göteborg – JL Behandlingar

Känner du igen att du haft bäckensmärta, vid sätet ganska nära korsbenet och/eller höftbenskammen? Har smärtan varit ganska lokal eller spridit sig upp mot ryggen, fram emot ljumsken eller ner i baksidan av låret? Då kan det vara problematik med SI-leden!

Sacroliliaca leden

SI-ledens fulla namn är sacroiliaca leden och sitter mellan vårt korsben och vårt höftben. Till skillnad från de flesta av våra leder i kroppen är detta en så kallad stramled till största delen, vilket innebär att den har väldigt lite ledvätska. De leder som har ledvätska kallas för synovialleder (synovia = ledvätska). SI-leden hålls samman av ett flertal mycket starka ligament, vilket gör att den har bara ca 2-4 graders rörelse. Denna lilla rörelse är dock betydlig för att vi ska kunna röra på oss på bästa sätt. Om rörelsen i leden är nedsatt på grund av tidigare skada kan rörelsen istället tas ut i ländryggen eller höftleden. Detta i sin tur kan leda till modifierad muskulär aktivitet och därmed referera smärta till sätet, ländryggen och ibland även ner i baksidan av låret. Smärtan kan även sitta rakt över SI-leden, kanske i samband med aktivitet som påfrestar leden extra, såsom efter en löprunda. SI-leden kan också bidra till akut ländrygssmärta, som du kan läsa mer om här.

Bäckensmärta - Massage i Göteborg

Bäckensmärta – Massage i Göteborg

 

Hjälp vid SI-leds problematik

Skada i SI-leden sker ofta efter trauman, såsom att ha satt sig hårt på rumpan/svanskotan, ramlat på höftbenet eller haft andra skador i benen (exempelvis besvärliga benbrott eller stukningar) som kan ha påverkat gångmönster under en längre period och i sin tur då själva leden. Smärtan kan däremot hålla i sig efter att skadan läkt ut, vilket kan ha med förändrad smärtupplevelse att göra. Det kan då vara bra att få hjälp via manuell terapi för att hjälpa kroppen att återigen lära sig utnyttja sitt fulla rörelseomfång. Dessutom kan det vara en hjälp för att få musklerna som påverkar leden att fungera på ett mer optimalt sätt.

Vi på JL Behandlingar hjälper dig med undersökning, behandling utefter dig och din problematik samt övningar för att du ska återfå fullgod styrka och rörlighet då det finns mycket du kan (och bör) göra själv!

Osteopati och Osteopatisk behandling i Göteborg

Osteopati och osteopatisk behandling är en form av manuell terapi där osteopaten jobbar med kroppen för att reducera stress, smärta, värk och stelhet. En osteopat använder samma tekniker som en Kiropraktor, Naprapat, Fysioterapeut (sjukgymnast) och Manuell terapeut men har oftast ytterligare tekniker att använda sig av. En osteopatisk behandling kan upplevas som mjukare och behagligare – det är en del av den osteopatiska filosofin att tillföra positivt stimuli för att ge kroppen möjligheten att självläka. En osteopat behandlar en uppsjö av olika problem som t.ex ryggskott, huvudvärk, ischias, tennisarmbåge mm. Läs mer om osteopati här.

Osteopati och massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och osteopat har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer och osteopater behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en osteopatisk behandling, massage och/eller rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massage, idrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka osteopati eller massage i Göteborg på Nordic Wellness Exclusive, Lilla bommen hos oss på JL!

Boka online

%d bloggare gillar detta: