Musarm – Massage och Osteopati i Göteborg

Har du eller någon du känner en musarm? En musarm ger smärta, stelhet och värk på utsidan av armbågen. Känner du igen dig så kan det vara en bra idé att läsa vidare!

En musarm är en typ av överbelastningssyndrom som berör strukturerna runt utsidan av armbågen. Musklerna i det här området kan oftast kännas ömma och stela men den verkliga problematiken ligger oftast i senan. Vår kropp är helt fantastisk på att anpassa sig men ibland lägger vi mer belastning på vissa strukturer som leder till att kroppen inte hinner med att återhämta sig. Över en längre tid sker detta oftast i senor. De kan ibland svullna upp och bli smärtsamma eller så kan smärtan komma krypande med tiden. Senproblematik är ofarligt men oftast väldigt irriterande då det kan vara svårt att bli av med.

Håller man i en datormus, i samma läge och på samma sätt varje dag så kommer musklerna på ovansidan av armen få jobba konstant. Musklerna kan ibland kännas trötta och värkande men det släpper oftast fort då de har rikligt med blodflöde. Senor däremot saknar ett rikligt blodflöde och återhämtar sig alltså lite långsammare. Får den processen fortgå så kommer senan bli svagare och risken för överbelastning ökar ytterligare. Då kan det uppstå en musarm.

Musarm - Massage i Göteborg

Musarm – Massage i Göteborg

Självhjälp vid musarm

Vid en degenerativ process så behöver det stimuli som orsakat den reduceras, det kan innebära att du behöver förändra hur arbetsmiljön eller miljön i ditt hem ser ut. Ofta känner man igen sig i vilka rörelser som skapar mer smärta och vilka som känns bättre. När det kommer till rehabilitering av senor så behöver de en kontrollerad statisk, eller mothållande, belastning under en längre period. Det uppmanar cellerna i senan att utveckla sig och hantera mer belastning. Vid ett längre stimuli (ca 45 sekunder) av statiskt mothåll utan smärta sker en smärtdämpande effekt i området.

När det känns okej att utföra statiskt mothåll med relativt hög kraft kan man kombinera in att göra en övning där muskulaturen och senan långsamt får sträckas och hålla emot en kraft (s.k excentrisk belastning). Det kan till exempel vara med armen utsträckt åt sidan med en hantel eller vattenflaska i handen, handryggen vänd upp mot taket. Med hjälp av den andra handen så lyfter du upp handen så att den är så bakåtböjd den kan bli, sedan sänker du långsamt ner handen på egen hand så att musklerna får hålla emot och senan belastas kontrollerat. Det kan vara en god idé att få hjälp med ett sådant program eller med annan avlastande behandling i området.

Vi har tidigare skrivit om problematik i hand och armbåge:

Smärta i handen – Radialtunnelsyndrom 
Handsmärta – Artros i tumbasleden 
Smärta i armbågen – Golfarmbåge
Tennisarmbåge / Lateral Epicondylit 
Handsmärta – Karpaltunnelsyndrom
Handsmärta – Artros i handen  

Osteopati och Osteopatisk behandling i Göteborg

Osteopati och osteopatisk behandling är en form av manuell terapi där osteopaten jobbar med kroppen för att reducera stress, smärta, värk och stelhet. En osteopat använder samma tekniker som en Kiropraktor, Naprapat, Fysioterapeut (sjukgymnast) och Manuell terapeut men har oftast ytterligare tekniker att använda sig av. En osteopatisk behandling kan upplevas som mjukare och behagligare – det är en del av den osteopatiska filosofin att tillföra positivt stimuli för att ge kroppen möjligheten att självläka. En osteopat behandlar en uppsjö av olika problem som t.ex ryggskott, huvudvärk, ischias, tennisarmbåge mm. Läs mer om osteopati här.

Osteopati och massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och osteopat har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer och osteopater behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en osteopatisk behandling, massage och/eller rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massage, idrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka osteopati eller massage i Göteborg på Nordic Wellness Exclusive, Lilla bommen hos oss på JL!

Boka online

%d bloggare gillar detta: