Knäsmärta – Artros i knäleden – Massage i Göteborg

Har du haft en successivt stegrande, djup och värkande smärta i ena eller båda knälederna? Är den värre på morgonen, blir bättre av lättare motion och värre av mer intensiv aktivitet? Då kan det vara en god idé att fortsätta läsa!

Gonartros

En vanlig åkomma i knäleden är artros, även kallad osteoartrit. Eftersom den sitter i knäleden, som heter artikulatio genu, kallas det på medicinskt språk även för gonartros. Detta är den av de vanligaste åkommorna i knäleden och är degenerativa förändringar som oftast drabbar människor över 45 års ålder. Artros är en sjukdom där ledbrosket bryts ner snabbare än vad det byggs upp. Vid en viss grad nedbrytning samt med influenser från yttre och inre faktorer så kan det upplevas smärtsamt.

Symptom på artros i knäleden

Artros kännetecknas av morgonstelhet som ofta följs av smärta och svullnad. Anledningen till det är att under natten ökar den inflammatoriska processen. Vid rörelse förbättras tillståndet då cirkulationen ökar och svullnaden går ner. I ett senare skede så kan musklerna tappa styrka och det kan göra att det blir svårare att till exempel resa sig, gå i trappor eller stå under längre perioder. Med tiden kommer kroppen bygga på området kring lederna med ben för att förhindra ytterligare nedbrytning vilket kan göra att lederna upplevs som större och lite knotiga. Det är alltid bra att få en röntgen på leden, för att vara säker på att det inte är något annat som orsakar smärtan i knäet.

Knäsmärta - Massage i Götrborg

Knäsmärta – Massage i Götrborg

Självhjälp för gonartros

Vad kan man då göra för att reducera symptomen? Lagom mängd rörelse och träning är positivt då det reducerar svullnad, ökar cirkulation samt påverkar smärtan på ett positivt sätt. Förutom träning så kan värme upplevas som skönt. Vi på JL Behandlingar i Göteborg hjälper dig gärna med att avlasta lederna och instruera dig hur du kan förhålla dig i vardagen för att reducera smärtan. Det kan handla om allt från övningar anpassade efter dig eller åtgärder du kan göra för att underlätta de dagliga rutinerna. Det finns mycket du kan göra på egen hand för att förbättra ditt tillstånd!

Knäsmärta på grund av annat än artros

Såklart kan du ha ont i knän på grund av andra orsaker. Vi har tidigare skrivit om några andra vanliga orsaker, såsom hamstringstendinopati, fettkuddesyndrom och problem med plica (förtjockning av ledkapseln). Detta kan du läsa mer om i tidigare inlägg genom att klicka på de blå länkarna.

Massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och manuell terapeut har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och manuell terapeut har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL Behandlingar!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en behandling och rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massageidrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka massage i Göteborg hos oss på JL!

Boka online

%d bloggare gillar detta: