Tinnitus – Massage och Osteopati i Göteborg

Har du eller någon du känner tinnitus? Ett brus, tjut eller lock i örat som kommer när du känner dig spänd i käkarna eller i nacken? Då bör du läsa vidare!

Tinnitus är ett samlingsnamn för ljud som uppstår utan en extern källa. Det kan vara ett pipande, visslande, tjutande eller brusande ljud med olika intensitet som är mer eller mindre konstant. Många upplever tinnitus utan att lida av det men ibland kan ljudet vara så påtagligt att det stör det dagliga livet och sömnen. Tinnitus kan uppstå av många anledningar och idag ska vi presentera en av dem.

Spänningar i muskulaturen kring käkarna samt kring nacken och halsen kan alla bidra till en ökad intensitet av tinnitusen. Ibland kan nack- eller käkspänningar leda till första gången du överhuvudtaget upplever att du hör din tinnitus. Hur uppstår det då? Den rådande teorin är att det sker ett otroligt högt inflöde av information från nerverna i musklerna när de är spända, all den informationen kommer in i ryggmärgen och ska sedan vidare till hjärnan för att tolkas. På samma ställe i ryggmärgen kommer nerverna från örat och det sker då en överbelastning som leder till att hjärnan tolkar det som att informationen kommer från örat i form av tinnitus.

Tinnitus - Massage i Göteborg - JL Behandlingar

Tinnitus – Massage i Göteborg – JL Behandlingar

Behandlingar av muskulär tinnitus

Genom att reducera spänningarna i käkarna och nacken så kan tinnitusen bli mindre påtaglig och för en del så är den inte längre märkbar. Hur vet jag att jag har muskulär tinnitus då? Blir din tinnitus högre när du biter ihop eller spänner käkarna? Blir den mer påtaglig när du känner värk och stelhet i nacken? Blir din tinnitus bättre när nacken och käkarna känns mer avslappnade? Då är det möjligt att din tinnitus beror på muskulära spänningar. Välkommen in till oss på JL Behandlingar så hjälper vi dig lägga upp en plan för att jobba med din muskulära tinnitus.

Osteopati och Osteopatisk behandling i Göteborg

Osteopati och osteopatisk behandling är en form av manuell terapi där osteopaten jobbar med kroppen för att reducera stress, smärta, värk och stelhet. En osteopat använder samma tekniker som en Kiropraktor, Naprapat, Fysioterapeut (sjukgymnast) och Manuell terapeut men har oftast ytterligare tekniker att använda sig av. En osteopatisk behandling kan upplevas som mjukare och behagligare – det är en del av den osteopatiska filosofin att tillföra positivt stimuli för att ge kroppen möjligheten att självläka. En osteopat behandlar en uppsjö av olika problem som t.ex ryggskott, huvudvärk, ischias, tennisarmbåge mm. Läs mer om osteopati här.

Osteopati och massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och osteopat har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer och osteopater behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en osteopatisk behandling, massage och/eller rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massage, idrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka osteopati eller massage i Göteborg på Nordic Wellness Exclusive, Lilla bommen hos oss på JL!

Boka online

%d bloggare gillar detta: