Trötthetskänsla i ländryggen – Massage och Osteopati i Göteborg

Har du suttit en lång dag på kontoret, sedan rest dig upp och upplevt en trötthetskänsla i ländryggen? Kanske du känner att du är stel och har en generell känsla av utmattning i länden? Fortsätt gärna läsa då!

Mellan överkanten på våra höftben och våra två nedersta revben finns en muskel vid namn quadratus lumborum. Den är ganska rejäl och gör en stor del av jobbet att lyfta ryggen när vi har böjt oss framåt. Tillsammans med de andra ryggmusklerna i erector spinae (spinalis, longissimus och iliocostalis) så jobbar quadratus-muskeln även mycket med vår hållning. När man då till exempel sitter vid skrivbordet många timmar och hela tiden försöker upprätthålla en “bra” hållning så riskerar man en trötthetskänsla i ländryggen, speciellt om man inte har ett bra ryggstöd. Resultatet blir spänd muskulatur i ländryggen och en generell utmattningskänsla under dagen.

Trötthetskänsla i ryggen - Massage i Göteborg

Trötthetskänsla i ländryggen – Massage i Göteborg

 

Som tur är finns det en väldigt enkel (och skön) hjälp att få med problemet – nämligen massage. Genom att mjuka upp med massage kan man delvis jobba bort trötthetskänslan i ländryggen. Ofta kräver det dock lite mer än just bara massage och vill man även förhindra att dra på sig denna typ av muskelspänningar så kan man använda en svankkudde när man sitter längre perioder vid skrivbordet. Det brukar även fungera bra med regelbunden rörelse och träning för att stärka upp ryggen så att den ska orka med långa arbetsdagar.

Osteopati och Osteopatisk behandling i Göteborg

Osteopati och osteopatisk behandling är en form av manuell terapi där osteopaten jobbar med kroppen för att reducera stress, smärta, värk och stelhet. En osteopat använder samma tekniker som en Kiropraktor, Naprapat, Fysioterapeut (sjukgymnast) och Manuell terapeut men har oftast ytterligare tekniker att använda sig av. En osteopatisk behandling kan upplevas som mjukare och behagligare – det är en del av den osteopatiska filosofin att tillföra positivt stimuli för att ge kroppen möjligheten att självläka. En osteopat behandlar en uppsjö av olika problem som t.ex ryggskott, huvudvärk, ischias, tennisarmbåge mm. Läs mer om osteopati här.

Osteopati och massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och osteopat har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer och osteopater behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en osteopatisk behandling, massage och/eller rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massage, idrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka osteopati eller massage i Göteborg på Nordic Wellness Exclusive, Lilla bommen hos oss på JL!

Boka online

%d bloggare gillar detta: