Fotsmärta – Hallux valgus – Massage och Osteopati i Göteborg

Har du problem med en stortå som under lång tid klämts av trånga skor, nu pekar inåt och ger värk/smärta vid högre belastning? Eller har du till och med blivit diagnostiserad med Hallux valgus? Då bör du läsa vidare!

Deformation av stortåleden

Mellanfoten och stortån (hallux) hålls samman av stortåleden, så kallas första metatarsophalangealleden. Stortån spelar en viktig del i vår balans och att den pekar rakt framåt (och kanske till och med lite utåt) är viktigt för att den ska kunna fungera optimalt. Precis som alla andra strukturer och leder i kroppen så kommer stortån anpassa sig efter den belastning den utsätts för. Om den får jobba på rätt sätt under längre tid kommer den fungera på ett vis, och likaså kommer den även anpassa sig om den trycks ihop mycket under lång tid. Om detta sker kan leden bli deformerad och peka i en fixerad position inåt, vilket kallas för en valgus-ställning, därav namnet Hallux valgus. Detta beror allt som oftast på att vi under många års tid använt för trånga skor och aldrig låtit stortån få plats att riktigt få arbeta.

Symptom på Hallux valgus

Precis som nämnt innan, så är det vanligast symptomet en synlig valgus-ställning av stortån. Detta är ofta förknippat med en vävnadspålagring över leden, som kan vara olika stor och hård samt även göra ont att ta på. Hallux valgus är ofta smärtsamt och kan leda till problem med att använda foten ordentligt, vilket kan bli besvärligt både i vardags- och träningssammanhang.

Fotsmärta - Hallux valgus - Massage i Göteborg

Fotsmärta – Hallux valgus – Massage i Göteborg

Vad görs åt det då?

Du bör alltid uppsöka ortoped om du misstänker att du lider av Hallux valgus. Om tillståndet har gått tillräckligt långt och anses vara irreversibelt kan tån opereras för att hamna i en bättre position. Om tillståndet inte gått för långt går det att göra mycket åt genom rätt typ av rehabiliteringsövningar för tån och foten, ny typ av skor som tillåter mer plats för tån och andra eventuella hjälpmedel. Även om du genomgått operation är detta bra att implementera för att förhindra vidare komplikationer. Vi på JL Behandlingar kan hjälpa dig att undersöka och behandla för att dämpa smärtan samt hjälpa dig återfå bättre funktion. Vi kan även hjälpa dig med övningar för att stärka upp fotkomplexet och just själva stortån, samt hur du bör gå till väga med din problematik på bästa sätt. Det går oftast att göra mycket innan man tar till operation!

Osteopati och Osteopatisk behandling i Göteborg

Osteopati och osteopatisk behandling är en form av manuell terapi där osteopaten jobbar med kroppen för att reducera stress, smärta, värk och stelhet. En osteopat använder samma tekniker som en Kiropraktor, Naprapat, Fysioterapeut (sjukgymnast) och Manuell terapeut men har oftast ytterligare tekniker att använda sig av. En osteopatisk behandling kan upplevas som mjukare och behagligare – det är en del av den osteopatiska filosofin att tillföra positivt stimuli för att ge kroppen möjligheten att självläka. En osteopat behandlar en uppsjö av olika problem som t.ex ryggskott, huvudvärk, ischias, tennisarmbåge mm. Läs mer om osteopati här.

Osteopati och massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och osteopat har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer och osteopater behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en osteopatisk behandling, massage och/eller rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massage, idrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka osteopati eller massage i Göteborg på Nordic Wellness Exclusive, Lilla bommen hos oss på JL!

Boka online

%d bloggare gillar detta: