Smärta i armbågen – Golfarmbåge – Massage i Göteborg

Har du haft kännningar på insidan av armbågen och längs med lillfinger-sidan av underarmen? Kanske även med relaterad svaghet när du försökt greppa något? Läs då gärna vidare!

Vi har tidigare pratat lite om lateral epicondylit, också känt som tennisarmbåge, men idag ska vi titta på motsatsen; golfarmbåge eller medial epicondylit.

Musklerna vid armbågen

Längs med insidan av underarmen och även framsidan så löper en grupp muskler som gemensamt brukar kallas för flexorer, vars syfte är att böja handleden och knyta handen. Dessa flexormuskler, bland annat flexor digitorum och palmaris longus, hjälper oss otroligt mycket i vardagen med allt vi gör när vi använder händerna, allt från att hålla i en penna till att utföra komplexa rörelsemönster av hand och handled. Vid repetitiva rörelser under en längre period så kan ibland en överansträngning uppstå. Typexemplet, som även har gett namn åt skadan, är golfsvingen. När man ska svinga ner klubban från dess högsta läge så får flexorerna och handledsmusklerna jobba mycket, och upprepar man detta varje dag så ökar risken för golfarmbåge. Några andra typiska aktiviteter är klättring eller att kasta med ”snärt” i handleden, som man gör i t.ex. baseball.

Smärta i armbågen - Golfarmbåge - Massage i Göteborg

Smärta i armbågen – Golfarmbåge – Massage i Göteborg

Självhjälp och behandling vid golfarmbåge

Orsaken till smärtan vid golfarmbåge kan ibland vara en inflammation i senorna som fäster på knölen på insida armbåge. Om man har väldigt mycket smärta uppmanas vila från den orsakande aktiviteten, samt is över det ömmande området. Oavsett om smärtan är stor eller liten bör man undvika att använda muskeln på samma sätt under en tid. Har en överbelastning av senan skett under en längre period så börjar en nedbrytningsprocess i senan vilket gör den svagare. Viktigt är då att börja med rehabilitering för att stärka senan. Vanligtvis uppstår även muskulär smärta som man kan behandla med bland annat massage och med det försvinner ofta även symptomen, men det kan även behövas olika typer av stretch och/eller töjning med motstånd i kombination med mjukdelsbehandlingen. Vi på JL hjälper självklart till med detta så du ska slippa din golfarmbåge!

Vi har tidigare skrivit om problematik i hand och armbåge:

Smärta i handen – Radialtunnelsyndrom 
Handsmärta – Artros i tumbasleden 
Handsmärta  Karpaltunnelsyndrom
Tennisarmbåge / Lateral Epicondylit 
Musarm 
Handsmärta – Artros i handen  

Massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och manuell terapeut har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL Behandlingar!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en behandling och rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massageidrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka massage i Göteborg hos oss på JL!

Boka online

%d bloggare gillar detta: