Ländryggssmärta – Iliopsoas/höftböjaren – Massage och Osteopati i Göteborg

Har du eller någon du känner upplevt en ländryggssmärta som känns djupt längs med ryggraden eller på framsida lår?
Blir smärtan mer påtaglig när du har gått längre sträckor eller ställer dig upp? Då bör du läsa vidare!

Iliopsoas är kroppens främsta höftböjare

Iliopsoas är en stor muskel som löper på framsidan av våra kotkroppar från den nedre delen av bröstryggen, genom hela bäckenet, och sedan fäster in på insidan av lårbenet. Sanningen att säga består Iliopsoas av två muskler. En som heter Psoas major och går från bröstryggen och vidare ner till lårbenet samt Ilicacus som löper från insidan av bäckenet ner på insida lår. Musklerna har tillsammans en gemensam funktion att böja i höftleden. Den är otroligt viktig i de flesta rörelser vi gör men framförallt när vi går eller springer. Det är dock en muskel vi tyvärr ofta använder oss för lite av vilket leder till att när vi väl gör det så finns risken att den överbelastas. Över tid så kan fenomenet triggerpunkter bildas i den överbelastade muskeln. Dessa kan ge en djup molande smärta i ländryggen utmed vår ryggrad. Ibland så kan den molande och domnande känslan sprida sig ner på framsida lår.

Ländryggssmärta - Iliopsoas/höftböjaren - Massage i Göteborg

Ländryggssmärta – Iliopsoas/höftböjaren – Massage i Göteborg

 

Vad är en triggerpunkt?

Triggerpunkter är dessvärre ett fenomen eller ett syndrom som vi i nuläget inte vet tillräckligt mycket om för att säga med klarhet exakt vad det är och inte heller hur de uppstår eller vad som är mest effektivt att göra när du väl har dem. Av egen klinisk erfarenhet och en hel del backning i forskning så här långt så verkar det handla om överbelastning. Det kan betyda att du har tränat en muskel antingen för hårt eller inte tränat tillräckligt. Inte tillräckligt tränade är det vi stöter på mest. Personer som utsätter sin kropp för en belastning i det vardagliga livet, på jobbet eller hemma som deras kropp inte är anpassad efter.

Det kan vara allt från monotona rörelser till statiska positioner som kroppen varken är tillräckligt stark eller uthållig för att klara av. Lösningen är i många fall att stärka de muskler som just nu är överbelastade så att de bättre kan handskas med den belastning vi lägger på dem. Har du svåra symptom så som strålande smärta som hämmar dig från att stärka den så kan det absolut vara en god idé att få hjälp att avlasta dessa under tiden du tränar och återhämtar dig. Vi på JL Behandlingar hjälper dig gärna med det!

Vi har tidigare skrivit om ryggsmärta:

Ländryggssmärta – Iliopsoas/höftböjaren
Trötthetskänsla i ländryggen 
Ländryggssmärta
Ryggskott med smärta i nedre ländryggen
Smärta i ryggmuskel subscapularis
Ryggskott/Akut Lumbago
Smärta i bröstryggen – Costovertebral dysfunktion eller evbenslåsning
Bröstryggssmärta – Scheuermann sjukdom
Ryggsmärta – Skolios 

 Osteopati och Osteopatisk behandling i Göteborg

Osteopati och osteopatisk behandling är en form av manuell terapi där osteopaten jobbar med kroppen för att reducera stress, smärta, värk och stelhet. En osteopat använder samma tekniker som en Kiropraktor, Naprapat, Fysioterapeut (sjukgymnast) och Manuell terapeut men har oftast ytterligare tekniker att använda sig av. En osteopatisk behandling kan upplevas som mjukare och behagligare – det är en del av den osteopatiska filosofin att tillföra positivt stimuli för att ge kroppen möjligheten att självläka. En osteopat behandlar en uppsjö av olika problem som t.ex ryggskott, huvudvärk, ischias, tennisarmbåge mm. Läs mer om osteopati här.

Osteopati och massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och osteopat har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer och osteopater behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en osteopatisk behandling, massage och/eller rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massage, idrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka osteopati eller massage i Göteborg på Nordic Wellness Exclusive, Lilla bommen hos oss på JL!

Boka online

%d bloggare gillar detta: