Stelhet och smärta i framsida lår – Massage i Göteborg

Har du någon gång känt dig stel i framsida lår på dagarna? Kanske även känt att det gör lite ont ner mot knäet till följd av stelheten? Fortsätt då gärna läsa vidare!

Lite anatomi

På framsida lår har vi några av kroppens största och starkaste muskler; vastus lateralis, vastus medialis, vastus intermedius och rectus femoris. Tillsammans bildar de muskelgruppen quadriceps. Quadriceps fäster in med en gemensam sena på skenbenet, precis under knäskålen, och gör så att vi kan sträcka på benet. Musklerna på framsida lår är alltså av högsta vikt för vår vardagliga funktion; vi hade inte kunnat gå någonstans utan dem.

Stelhet och smärta i framsida lår - Massage i Göteborg

Stelhet och smärta i framsida lår – Massage i Göteborg

Varför känner du dig stel?

Om man då börjar känna sig stel eller öm i framsida lår kan det ha några olika orsaker. Du kanske sitter mycket på jobbet, vilket kan leda till att muskeln blir sämre på att utföra sin funktion som i sin tur gör att den lättare blir överbelastad. Eller du kanske är väldigt aktiv med t.ex joggning eller liknande, och då handlar det oftast om att musklerna är ansträngda och kanske även här med överbelastade. I båda fallen handlar det om att muskeln behöver återfå bättre cirkulation och funktion för att kunna fungera optimalt igen. Självklart kan du boka en skön massage för att jobba igenom musklerna hos oss på JL Behandlingar.

Massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och manuell terapeut har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL Behandlingar!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en behandling och rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massageidrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka massage i Göteborg hos oss på JL!

Boka online

%d bloggare gillar detta: