Företagsmassage i Göteborg – Friskvård på jobbet

Personalhälsan och friskvård är en vital del av ett lönsamt företag och företagsmassage bidrar. Välj en leverantör med massörer som har flerårig universitetsutbildning för högsta kvalité på er företagsmassage i Göteborg. Personal som ges möjlighet till massage på arbetsplatsen är mer benägen att använda den och hälsofördelarna som följer ger en mer produktiv personal. Företaget har ett ansvar att erbjuda möjligheten till vård vilket vi kan hjälpa till med genom företagsmassage.

Kontakta oss

Vad vi erbjuder

Onlinebokning

Personalen bokar smidigt sin massage- eller behandlingstid via vårt bokningsprogram där ert företag får en privat inloggning.

Massage & behandling

Personalen informerar oss om de önskar hjälp med ett specifikt problem så som huvudvärk, musarm, ländryggssmärta mm eller om de bara önskar en avslappnande massage. Våra massörer och manuella terapeuter erbjuder massage, djupgående massage, idrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage och manuell terapi.

Andra hälsovärden

Vi har som rutin att alltid kolla blodtrycket vilket är en god generell häslomarkör. Tillsammans med den medicinska historik som vi samlar in så kan vi rekommendera personalen att uppsöka kompetent hjälp som ligger utanför vårt arbetsområdet. Vi har ett brett kontaktnät till flertal andra vårdaktörer.

Träning, ergonomi och rehabilitering

Vi hjälper givetvis personalen att strukturera träningspass och rehabilitering ut efter individuella önskemål. Vi granskar arbetsplatsen för att kunna ge individuella ergonomiska rekommendationer till personalen.

Kost

Vid behov så hjälper vi personalen med individuella kostfrågor och upplägg.

Vår tjänst

Allt detta ingår i vår tjänst, det finns inga dolda eller extra tillägg utan ni får allt i ett. Vår ambition är att få jobba långsiktigt med en strukturerad och välanpassad friskvård. Kontakta gärna oss så berättar vi mer!

SKATTEVERKET

Nuvarande regler om skattefri motion och annan friskvård har anpassats till att formerna för motion har utvecklats och att sättet för att utöva motionen har förändrats. Du kan skatte- och avgiftsfritt ge dina anställda möjligheten till enklare slag av motion och friskvård på arbetsplatsen liksom på särskilda platser som på gym, hos friskvårdsföretag, vid sportanläggning och liknande. Även vissa mobilappar, t.ex. med enklare registreringsprogram för motion, är skatte- och avgiftsfria trots att de också kan användas på fritiden.

ARBETSMILJÖLAGEN

Arbetsgivaren ska svara för att den företagshälsovård som arbetsförhållandena kräver finns att tillgå. Med företagshälsovård avses en oberoende expertresurs inom områdena arbetsmiljö och rehabilitering. Företagshälsovården ska särskilt arbeta för att förebygga och undanröja hälsorisker på arbetsplatser samt ha kompetens att identifiera och beskriva sambanden mellan arbetsmiljö, organisation, produktivitet och hälsa. (Paragrafen ändrad genom 2010:1543)

Massagetekniker

En massör använder sig av flertalet olika tekniker och sätt att massera på. Det finns otaliga former och sätt att arbeta på, vilket gör att en behandling ser olika ut för varje massör. De flesta som är utbildade här i Sverige har lärt sig så kallad Svensk klassisk massage. Denna typ av massage använder sig av ett antal vanliga tekniker:

  • Efflurage – strykningar som används för att sprida ut oljan jämnt över kroppen.
  • Petrissage – knådningar av muskeln för att mjuka upp. Dessa används ofta efter efflurage och är mer generella/avslappnande. Genomförs ofta i muskelns fiberriktning.
  • Friktioner – här arbetar massören tvärs emot muskelns fiberriktning med fingrar eller handloven, ofta i tvärfriktioner eller cirkulerande rörelser. Dessa skapar mer av en stretch i muskeln.
  • Tapotement – snabba, lätta och rytmiska slag med utsidan av handen som skapar djupare vibrationer i kroppen. Kallas ibland även för “hackning”.

Massören

Utöver dessa grundläggande grepp utvecklar massören själv ofta sin egen stil och sina personliga tekniker. Terapeuten jobbar mest med handlovar, armbågar, knogar och – i sparsam mängd – fingertoppar. Förutom rena massagetekniker används även pressur, oftast när det kommer till behandling av triggerpunkter. Massagen kan vara allt från väldigt lätt och ytlig (ofta kallad taktil massage) till mer djupgående massage, men detta beror helt på individ och/eller kroppstyp.

Effekter av massage

Med detta sagt hoppas vi att du fått en lite bättre förståelse av vad vi inte kan åstadkomma med massage. Massage som genomförs på rätt sätt kan stimulera de delar av hjärnan (som vi nämnde tidigare) som ger oss välbefinnande. Vilket i sin tur kan göra att du känner dig rörligare, rör dig lättare och på så sätt får mindre smärta. Detta då du får bättre cirkulation i och med det nya rörelsemönstret. Det blir en god cirkel kan man säga! Därför kan massage ha en mycket välgörande effekt om den används vid rätt tillfälle och på rätt sätt. Det ska vara en behaglig upplevelse som gör att du känner dig behaglig till mods och kroppsligt efteråt.

Företagsmassage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och manuell terapeut har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Osteopati och Osteopatisk behandling i Göteborg

Osteopati och osteopatisk behandling är en form av manuell terapi där osteopaten jobbar med kroppen för att reducera stress, smärta, värk och stelhet. En osteopat använder samma tekniker som en Kiropraktor, Naprapat, Fysioterapeut (sjukgymnast) och Manuell terapeut men har oftast ytterligare tekniker att använda sig av. En osteopatisk behandling kan upplevas som mjukare och behagligare – det är en del av den osteopatiska filosofin att tillföra positivt stimuli för att ge kroppen möjligheten att självläka. En osteopat behandlar en uppsjö av olika problem som t.ex ryggskott, huvudvärk, ischias, tennisarmbåge mm. Läs mer om osteopati här.

Välkommen till JL Behandlingar!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en behandling och rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massageidrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka massage i Göteborg på Nordic Wellness Exclusive, Lilla bommen hos oss på JL!

Boka online

Välkommen!

%d bloggare gillar detta: