Klippkort – Massage i Göteborg – JL Behandlingar

På JL Behandlingar erbjuder vi klippkort på alla våra massagetjänster. Våra massörer jobbar med klassisk massage, djupgående massage, idrottsmassage, gravidmassage med mera. En massör på JL är inte bara massör utan också manuell terapeut med flerårig universitetsutbildning inom kroppens sammansättning och funktion. Du finner oss på Nordic Wellness Exclusive i centrala Göteborg. Du köper lätt klippkort via vår online bokning.

Köp online

Massagens historia

Massage kan spåras tillbaka flera tusen år i mänsklighetens historia. Bland annat användes massage i forna egypten och kina så tidigt som 3000 f kr, alltså hela 5000 år sedan! Det är en oerhört gammal och välanvänd metod att lindra smärta och besvär som utvecklats under lång tid. Även i dagens Japan och Indien utvecklades olika typer av massage tidigt.

Ända sedan dess har massage förekommit i många kulturer. Hippokrates, som i Grekland för länge sedan lade grunden till det som skulle bli vår moderna medicin, ansåg att massage var av yttersta vikt för en läkare att kunna. Även i mellanöstern utvecklades massage under 1000-talet som ett behandlingssätt för läkare att använda på sina patienter, med syfte att mjuka upp stela områden och öka blodcirkulationen. Dessa arabiska skrifter lästes sedan flitigt i Europa under medeltiden. Allt detta ledde så småningom till grundandet av det som vi idag känner igen som massage eller terapeutisk massageterapi.

Klippkort JL Behandlingar

Klippkort JL Behandlingar

Massage i Sverige

Dagens massageterapi grundades av svensken Per-Henrik Ling på 1800-talet, då han tagit med sig kunskap om massage från andra länder i Europa med hem till Sverige. Han var även en duktig fäktare, och olika sätt att positionera sig genomsyrade hans utveckling av massage. 1813 grundade han även en stor skola för massage och idrott, som senare skulle döpas om till GIH (Gymnastik och Idrottshögskolan). Idag används denna typ av massage, klassisk svensk massage, på många håll i världen och med goda resultat på allt från stela nackar till ömmande lår. Ett perfekt sätt att bli av med smärta och värk och samtidigt få en stunds avkopplande massage!

Köp online

Massagetekniker

En massör använder sig av flertalet olika tekniker och sätt att massera på. Det finns otaliga former och sätt att arbeta på, vilket gör att en behandling ser olika ut för varje massör. De flesta som är utbildade här i Sverige har lärt sig så kallad Svensk klassisk massage. Denna typ av massage använder sig av ett antal vanliga tekniker:

 • Efflurage – strykningar som används för att sprida ut oljan jämnt över kroppen.
 • Petrissage – knådningar av muskeln för att mjuka upp. Dessa används ofta efter efflurage och är mer generella/avslappnande. Genomförs ofta i muskelns fiberriktning.
 • Friktioner – här arbetar massören tvärs emot muskelns fiberriktning med fingrar eller handloven, ofta i tvärfriktioner eller cirkulerande rörelser. Dessa skapar mer av en stretch i muskeln.
 • Tapotement – snabba, lätta och rytmiska slag med utsidan av handen som skapar djupare vibrationer i kroppen. Kallas ibland även för “hackning”.

Utöver dessa grundläggande grepp utvecklar massören själv ofta sin egen stil och sina personliga tekniker. Terapeuten jobbar mest med handlovar, armbågar, knogar och – i sparsam mängd – fingertoppar. Förutom rena massagetekniker används även pressur, oftast när det kommer till behandling av triggerpunkter. Massagen kan vara allt från väldigt lätt och ytlig (ofta kallad taktil massage) till mer djupgående massage, men detta beror helt på individ och/eller kroppstyp.

En muskels olika vävnadskvalitéer

 • Myofasciella triggerpunkter
  En myofasciell triggerpunkt hänvisar till ett tillstånd i muskelvävnaden som skapar refererad smärta i ett annat området. T.ex en triggerpunkt i axeln som ger refererad smärta till huvudet i form av huvudvärk. Det är inte fastslaget vad en triggerpunkt är och det finns ett antal olika teorier med varierande stöd. Bland dem är en kemisk förändring i muskelvävnaden, inflammation i nerver och förvrängd känsel i området några.
 • Kontraktur
  En kontraktur innebär en kronisk förkortning i muskulaturen. Denna kan uppstå när muskeln har varit inmobil under en längre period, t.ex vid gipsning eller spastisk neurologisk sjukdom.
 • Stram muskel
  En stram muskel innebär att den upplevs kortare när du försöker stretcha den.
 • Ruptur
  En ruptur innebär att muskulaturen har gått sönder antingen helt och hållet eller bara partiellt. Kännetecknas oftast av blödning som  kan ses som blåmärken på huden och en märkbar kraftförlust i muskeln. I det här läget bör medicinsk vård uppsökas omgående. En mindre blödning är oftast helt ofarlig dock.
 • Hypertonus
  När en muskel är hyperton så innebär det att den har et ökat motstånd mot tryck. Alltså när du känner på den så upplever du att den är hård eller spänd.

Vävnadskvalitéer

 • Spasm
  En spasm refererar till en ofrivillig muskelsammandragning som beror på en skada i nervsystemet. Ibland kan det uppstå vid extrem smärta eller benbrott som ett skydd.
 • Reaktiv muskel
  En reaktiv muskel innebär att muskeln genomför en lättare spasm vid stretch eller när man trycker på den. Det är en reflexmässig anspänning som kan bero på många olika tillstånd.
 • Palpationsöm
  En palpationsöm muskel innebär att det känns smärtsamt att trycka på muskeln. Det kan bero på många olika faktorer men är inte alltid synonymt med skada.
 • Atrofi
  Att en muskel atrofierar hänvisar till en muskel som tappar volym. Det kan ske vid olika sjukdomstillstånd eller vi inmobilitet.
 • Hypertrofi
  Att en muskel hypertrofierar hänvisar till en ökad muskel volym. Det sker oftast när en muskel anpassar sig efter en större belastning och därför växer i muskelarea.

Osteopati och Osteopatisk behandling i Göteborg

Osteopati och osteopatisk behandling är en form av manuell terapi där osteopaten jobbar med kroppen för att reducera stress, smärta, värk och stelhet. En osteopat använder samma tekniker som en Kiropraktor, Naprapat, Fysioterapeut (sjukgymnast) och Manuell terapeut men har oftast ytterligare tekniker att använda sig av. En osteopatisk behandling kan upplevas som mjukare och behagligare – det är en del av den osteopatiska filosofin att tillföra positivt stimuli för att ge kroppen möjligheten att självläka. En osteopat behandlar en uppsjö av olika problem som t.ex ryggskott, huvudvärk, ischias, tennisarmbåge mm. Läs mer om osteopati här.

Klippkort på massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och manuell terapeut har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring. Våra klippkort på massage hittar du via länken längre ner på sidan.

Välkommen till JL Behandlingar!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en behandling och rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massage, idrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka massage i Göteborg på Nordic Wellness Exclusive, Lilla bommen hos oss på JL!

Välkommen!

Köp online

%d bloggare gillar detta: