Manuell terapi Göteborg – JL Behandlingar

För dig som vill reducera smärt och värk eller bara förebygga dess uppkomst är manuell terapi ett utmärkt val. Hos oss finner ni manuella terapeuter som är  BS.c (hons) studenter inom manuell medicin. Vi har bakgrund som medicinska massageterapeuter, massörer, kostterapeuter och fystränare i Göteborg.

Manuell terapi utövas av kiropraktorer, naprapater, osteopater, fysioterapeuter och manuell terapeuter och är en form av behandling som utförs med händerna för att återskapa funktion och reducera smärta, värk och stelhet i rörelseapparaten.

Boka Online

Manuell terapi i Göteborg

Manuell terapi i Göteborg

Ditt första besök

När du kommer till oss så samtalar vi först om vad vi kan göra för just dig, vad du har varit med om tidigare och din allmänna hälsohistorik. Vi går sedan över till att undersöka vad som är den bakomliggande orsaken till din problematik. Sedan nyttjar vi i samförstånd med dig den behandlingsteknik, kost eller träning som är bäst lämpade för just din problematik.

Det kan vara akuta besvär i samband med skador eller långvarig smärta orsakad av arbetsrelaterad stress och överbelastning. Några exempel är: rygg- och nackbesvär, ischias, huvudvärk, migrän, yrsel, andnings- och matsmältningsbesvär, premenstruella smärtor, sträckningar, muskel- och ledvärk, tennisarmbåge, idrottsskador, förslitningsskador och stress.

Boka Online

Vad vi behandlar

Vi jobbar med en uppsjö av olika problematiker länkade till rörelseapparaten, här nedan följer några exempel:

Huvudvärk

“Kroppen kommer ha nerver som uppfattar allt från värme, kyla, vibrationer eller olika intensitet av tryck, samt de som uppfattar stimuli som sedan hjärnan tolkar som smärta. När det kommer till nacken så kommer nerven som uppfattar känsel i ansiktet och upp i pannan in på samma ställe i ryggmärgen som nerverna som förser bakhuvudet och nacken med känse – detta kallas för konvergens. Det betyder alltså att när det kommer in väldigt mycket information till ryggmärgen så kan hjärnan ibland ”feltolka” exakt vart smärtan är och placerar den på ett annat ställe som t.ex när smärtan egentligen är i nacken så känner du den i ansiktet. När det kommer till nackrelaterad huvudvärk så gäller även detta nerven som förser och leder information från den stora axelmuskulaturen Trapezius och halsmusklerna Sternocleidomastoideus (de stora musklerna på sidan av halsen).”

Ländryggssmärta

“Ryggskott eller akut lumbago som det också kallas är en samlingsterm för akut påkommen smärta i ländryggen och kan bero på en uppsjö av olika saker. En av de vanligaste orsakerna som vi stöter på är en akut eller kronisk överansträngning av muskulaturen. I den nedre delen av ländryggen har vi ett flertal muskler som ansvarar för både stabilitet och rörelse.”

Sätessmärta

”Kring sätet har vi en uppsjö av muskler, ligament, leder, nerver med mera. Vi träffar klienter med allt från nervinklämningar, triggerpunkter i musklerna, ligamentsskador och nedsatt rörlighet och stelhet. Det är inte alls ovanligt att sätesområdet kan referera smärta båd ner i benet och vidare upp i ryggen.”

Huvudproblematik:

Yrsel
Tinnitus
Huvudvärk i pannan
Smärta i tinningen/huvudvärk i tinningen
Spänningshuvudvärk
Cervikogen huvudvärk/huvudvärk från nacken

Käkproblematik:

Smärta i käken
Klickande/låsning i käkleden
Gnissla tänder/Bruxism

Nackproblematik:

Stress, ytlig andning och spänd nacke scalenii
Smärta i nackmuskel semispinalis
Smärta i nackmuskel suboccipitalis
Smärta i nackmuskel splenius

Axelproblematik:

Artros i axeln
Smärta i axelns muskel deltoideus
Smärta i axelns muskel levator scapula
Smärta i axelns muskel teres major
Smärta i axelns muskulatur subscapularis
Smärta i axelmuskulaturen infraspinatus
Smärta i axelns muskel teres minor
Smärta i axelns muskel supraspinatus
Smärta I Axel/Supraspinatus Tendinopati
Bicepstendinopati

Armbågsproblematik:

Golfarmbåge
Tennisarmbåge
Musarm

Handproblematik:

Artros i tumbasleden

Bröstproblematik:

Smärta i bröstmuskel pectoralis major
Smärta i bröstmuskel pectoralis minor

Bröstryggsproblematik:

Smärta i bröstryggen – Costovertebral dysfunktion eller revbenslåsning
Bröstryggssmärta – Scheuermann’s sjukdom
Smärta mellan skulderbladen

Ländryggssmärta:

Ländryggssmärta – Iliopsoas/höftböjaren
Trötthetskänsla i ländryggen
Ländryggssmärta
Ryggskott med smärta i nedre ländryggen
Ryggskott/Akut Lumbago

Bäcken-/Sätesproblematik:

Bäckensmärta
Piriformis – Smärta i sätet
Smärta i sätets muskel gluteus maximus
Smärta i sätets muskel gluteus medius
Smärta i sätets muskel gluteus minimus

Höft-/Lårproblematik:

Stelhet och smärta i framsida lår
Hamstringstendinopati
Artros i höftleden

Knäproblematik:

Artros i knäleden
Knäsmärta
Hopparknä
Löparknä

Underbensproblematik:

Benhinneinflammation
Smärta i underbenet 
Smärta i vaden 

Fotproblematik:

Hallux valgus
Hälsporre
Plantarfasciit
Fotleds stukning
Hallux Rigidus (Stelhet i stortån)
Mortons Neuron

Massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och manuell terapeut har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Manuell terapi i Göteborg!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en behandling och rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massage, idrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka massage i Göteborg på Nordic Wellness Exclusive, Lilla bommen hos oss på JL!

Välkommen!

Boka Online

%d bloggare gillar detta: