Smärta i vaden – soleus – Massage och Osteopati i Kalmar & Göteborg

Har du känt dig öm och haft smärta i vaden, där smärtan sitter djupt i mitten av vaden, och ibland även går ner över hälen till fotsulan? Har du i samband med detta också känt av samma typ av smärta nära svanskotan? Fortsätt då gärna att läsa om soleusmuskeln här!

Vadmuskulaturen

Den största muskeln på vaden är gastrocnemius, som vi har skrivit om tidigare. Under denna finns soleus, en plattare muskel som hjälper gastrocnemius att utföra sitt arbete. Muskeln fäster inte lika långt upp som gastrocnemius, vilket gör att soleus jobbar mer när vi har böjda knän och gastrocnemius drar det tunga lasset när vi har raka ben. Båda musklerna fäster tillsamans in i hälsenan, som går ner till hälbenet.

Varför gör det ont?

Smärta i vaden kan bero på några olika faktorer, men det vanligaste är att muskeln är stel och/eller överbelastad, eller att det har bildats en eller flera triggerpunkter i muskeln. Om man har tränat intensivt med löpning eller cykling under en kortare period kan muskeln bli spänd och irriterad. Även genom att sitta stilla mycket och inte använda muskulaturen under långa perioder, t.ex. kontorsjobb, kan muskeln bli stel och öm. Om man trycker på muskeln och den är väldigt öm så är det inte omöjligt att det är en triggerpunkt som ger upphov till smärta i vaden, speciellt om smärtan sprider sig vidare i benet.

Göteborg

Kalmar Osteopati

Smärta i vaden - soleus - Massage i Göteborg

Smärta i vaden – soleus – Massage i Göteborg

Behandling

Så vad är det enklaste sättet att slippa smärtan? Likt väldigt många andra åkommor så kan massage effektivt lindra besvären.Genom att sträcka ut muskeln och jobba upp en ökad cirkulation kan en massageterapeut lindra smärtan snabbt och skönt. Dessutom får man njuta av en massage samtidigt som man blir av med besvären!

Osteopati och Osteopatisk behandling i Kalmar & Göteborg

Osteopati och osteopatisk behandling är en form av manuell terapi där osteopaten jobbar med kroppen för att reducera stress, smärta, värk och stelhet. En osteopat använder samma tekniker som en Kiropraktor, Naprapat, Fysioterapeut (sjukgymnast) och Manuell terapeut men har oftast ytterligare tekniker att använda sig av. En osteopatisk behandling kan upplevas som mjukare och behagligare – det är en del av den osteopatiska filosofin att tillföra positivt stimuli för att ge kroppen möjligheten att självläka. En osteopat behandlar en uppsjö av olika problem som t.ex ryggskott, huvudvärk, ischias, tennisarmbåge mm. Läs mer om osteopati här.

Osteopati och massage i Kalmar & Göteborg

En massageterapeut och osteopat har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer och osteopater behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en osteopatisk behandling, massage och/eller rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massage, idrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka osteopati eller massage i Göteborg på Nordic Wellness Exclusive, Lilla bommen hos oss på JL!

Göteborg

Kalmar Osteopati

 

%d bloggare gillar detta: