Ansiktsmassage – Massage Göteborg – JL Behandlingar

Smärta som kommer från muskulära spänningar i ansiktet kan avhjälpas eller underlättas med hjälp av ansiktsmassage. Ansiktsmusklerna får sällan vila i och med att vi pratar, kisar och grimaserar… De är väldigt aktiva, med andra ord. Om vi är väldigt stressade spänner vi gärna hela kroppen och det involverar gärna musklerna runt käken, ögonen, pannan och ögonbrynen. Detta kan leda till triggerpunkter som kan vara bidragande faktorer i till exempel huvudvärksproblematik. Det går att jobba med dessa triggerpunkter – läs mer om det här. Att få massage av ansiktets muskulatur kan vara bra för att reducera stress och minska spänningar genom den avslappning och behagliga känsla man kan uppleva.

Ansiktsmassage - Massage Göteborg - JL Behandlingar

Ansiktsmassage – Massage Göteborg – JL Behandlingar

Boka online

Ansiktets strukturer

De ytligare muskler vi har i ansiktet fäster in i hudens undre lager. Vi har många olika små ansiktsmuskler och de flesta styrs av en av våra kranialnerver, som kallas facialis. En vanlig muskel att få triggerpunkter sitter över tinningen och kallas för temporalis. Du kan läsa mer om dess roll och funktion samt kring huvudvärk i tinningen här. Det är även vanligt att käkens muskulatur spelar roll när det kommer till smärta i ansiktet och vi erbjuder även käkmassage. Just ansiktsmassage passar bra för dig som just känner dig väldigt stressad och ansträngt över området kring pannan, tinningen eller runt ögonen och ögonbrynen.

Osteopati och Osteopatisk behandling i Göteborg

Osteopati och osteopatisk behandling är en form av manuell terapi där osteopaten jobbar med kroppen för att reducera stress, smärta, värk och stelhet. En osteopat använder samma tekniker som en Kiropraktor, Naprapat, Fysioterapeut (sjukgymnast) och Manuell terapeut men har oftast ytterligare tekniker att använda sig av. En osteopatisk behandling kan upplevas som mjukare och behagligare – det är en del av den osteopatiska filosofin att tillföra positivt stimuli för att ge kroppen möjligheten att självläka. En osteopat behandlar en uppsjö av olika problem som t.ex ryggskott, huvudvärk, ischias, tennisarmbåge mm. Läs mer om osteopati här.

Massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och manuell terapeut har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL Behandlingar!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en behandling och rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massageidrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka massage i Göteborg hos oss på JL!

Boka online

Välkommen!

%d bloggare gillar detta: