Nackmassage – Massage Göteborg – JL Behandlingar

Muskulära spänningar och kompensationer i nackens muskulatur kan leda till olika typer av problematik – allt från att du känner dig spänd och stel till att du har huvudvärk som kan sätta sig över skallbasen, tinningen, på hjässan, runt ögat mm. Stress, stillasittande arbete (gärna med långa timmar framför datorn) eller till och med felaktig teknik vid till exempel styrkelyft kan bidra till spänningar i nackens muskulatur, vilka kan ge upphov till så kallade triggerpunkter. Dessa kan bidra till smärta lokalt eller breda ut sig över ett större område. En nackmassage för en trött och spänd nacke kan ge god effekt – och är dessutom väldigt behagligt och avslappnande.

Nackmassage - Massage Göteborg - JL Behandlingar

Nackmassage – Massage Göteborg – JL Behandlingar

Boka online

Nackens struktur och funktion

I vår nacke har vi ett flertal muskler, både djupa och ytligare sådana. Tillsammans arbetar de med att hålla uppe huvudet i rätt position, röra det åt olika håll och lyfta axlarna. Vi har även själva kortpelaren, som består av 7 st kotor i nacken med leder emellan varje, vilka är omslutna av ligament och ledkapsel.

Sitter du vid datorn många timmar om dynget och arbetar är det lätt hänt att du skjuter fram det lite, vilket gör att den övre delen av nacken trycks ihop och triggerpunkter kan skapas både där och på framsidan av halsen. Dessa i sin tur kan leda till huvudvärk och /eller smärta och stelhet i nacken. Är du stressad händer det lätt att axlarna dras upp mot öronen och du kanske går och biter ihop lite – vilket kan bidra ytterligare till mer smärta och/eller stelhet. Vi har skrivit mer ingående om huvudvärk i dessa inlägg:

Osteopati och Osteopatisk behandling i Göteborg

Osteopati och osteopatisk behandling är en form av manuell terapi där osteopaten jobbar med kroppen för att reducera stress, smärta, värk och stelhet. En osteopat använder samma tekniker som en Kiropraktor, Naprapat, Fysioterapeut (sjukgymnast) och Manuell terapeut men har oftast ytterligare tekniker att använda sig av. En osteopatisk behandling kan upplevas som mjukare och behagligare – det är en del av den osteopatiska filosofin att tillföra positivt stimuli för att ge kroppen möjligheten att självläka. En osteopat behandlar en uppsjö av olika problem som t.ex ryggskott, huvudvärk, ischias, tennisarmbåge mm. Läs mer om osteopati här.

Massage i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och manuell terapeut har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL Behandlingar!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en behandling och rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massageidrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka massage i Göteborg hos oss på JL!

Boka online

Välkommen!

%d bloggare gillar detta: