Fettkudde – Massage och osteopati i Kalmar & Göteborg

Vad är en fettkudde i knät? Har du eller någon du känner haft smärta på knäts framsida precis under knäskålen? Då kan det vara ett inklämningssyndrom av fettkudden. Läs vidare så förklarar vi mer!

Fettkudden under knät

För att dämpa tryck både vid direkt och indirekt kontakt så har vi fettkuddar runt om i kroppen. Det finns bland annat en fettkudde precis där knäskålssenan möter underbenet så att det ska vara mjukt om vi sitter på knä. Den skyddar även knät och dess senor när vi översträcker knät. Det är oftast i dessa två ställningar som den också kan bli irriterad om den blir stimulerad för mycket. Blir den det börjar det som en dov molande smärta under knät som förvärras av att sitta på knä eller att stå upp med raka ben länge. Fettkudden återhämtar sig fint om man låter bli att irritera den. Ibland kan man tejpa den, vilket vi kan hjälpa dig med. Ibland kan det vara fördelaktigt att släppa på muskelspänningarna kring knäskålen som minskar trycket över fettkudden, vilket vi också kan hjälpa dig med. Smärta på framsidan kan också bero på många andra saker som t.ex Artros i knäledenHopparknä eller Stelhet och smärta i framsida lår.

Fettkudde | Knäsmärta | JL Behandlingar

Fettkudde | Knäsmärta | JL Behandlingar

Göteborg

Kalmar Osteopati

Osteopati och Osteopatisk behandling i Kalmar & Göteborg

Osteopati och osteopatisk behandling är en form av manuell terapi där osteopaten jobbar med kroppen för att reducera stress, smärta, värk och stelhet. En osteopat använder samma tekniker som en Kiropraktor, Naprapat, Fysioterapeut (sjukgymnast) och Manuell terapeut men har oftast ytterligare tekniker att använda sig av. En osteopatisk behandling kan upplevas som mjukare och behagligare – det är en del av den osteopatiska filosofin att tillföra positivt stimuli för att ge kroppen möjligheten att självläka. En osteopat behandlar en uppsjö av olika problem som t.ex ryggskott, huvudvärk, ischias, tennisarmbåge mm. Läs mer om osteopati här.

Osteopati och massage i Kalmar & Göteborg

En massageterapeut och osteopat har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer och osteopater behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en osteopatisk behandling, massage och/eller rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massage, idrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka osteopati eller massage i Göteborg på Nordic Wellness Exclusive, Lilla bommen hos oss på JL!

Läs vår blogg

Göteborg

Kalmar Osteopati

%d bloggare gillar detta: