Bäckensmärta | Gravidmassage och osteopati i Kalmar & Göteborg

Gravidmassage i Göteborg för bäckensmärta – har du eller någon du känner upplevt bäckensmärta under graviditeten? Låt oss berätta mer varför och vad man kan göra åt det!

Massage för bäckensmärta i Göteborg

Som gravid går du igenom en stor kroppslig omställning. Ibland kan en graviditet leda till smärta, då t.ex i bäckenet. Biomekaniskt och biokemiskt går kroppen igenom förändringar i det påverkade området som, beroende på din status innan graviditeten, kan leda till överbelastning och smärta. Smärtan kan komma från en rad olika vävnader så som muskler, stödjevävnad och nerver. Då kroppen under graviditeten utsöndrar hormonet relaxin så blir ländryggen och bäckenet mer rörliga för att tillåta större utrymme och en lättare födsel. Det innebär också att kroppen förlorar ett visst stöd i det här området som musklerna ofta får kompensera för. Är musklerna inte aktiva nog kan smärta från ligament och stödjevävnad uppkomma då din kropp varnar för att belastningen har ökat (smärta innebär absolut inte skada, dock att det potentiellt kan uppstå). Det är inte ovanligt att muskler som jobbar hårt blir ömma och känns stela, givetvis kan vi hjälpa dig med detta och mycket mer! Läs mer om vår Gravidmassage/havandemassage i Göteborg och Ländryggssmärta vid graviditet och Sätessmärta.

Göteborg

Kalmar Osteopati

Bäckensmärta | Gravidmassage i Göteborg

Bäckensmärta | Gravidmassage i Göteborg

Osteopati och Osteopatisk behandling i Kalmar & Göteborg

Osteopati och osteopatisk behandling är en form av manuell terapi där osteopaten jobbar med kroppen för att reducera stress, smärta, värk och stelhet. En osteopat använder samma tekniker som en Kiropraktor, Naprapat, Fysioterapeut (sjukgymnast) och Manuell terapeut men har oftast ytterligare tekniker att använda sig av. En osteopatisk behandling kan upplevas som mjukare och behagligare – det är en del av den osteopatiska filosofin att tillföra positivt stimuli för att ge kroppen möjligheten att självläka. En osteopat behandlar en uppsjö av olika problem som t.ex ryggskott, huvudvärk, ischias, tennisarmbåge mm. Läs mer om osteopati här.

Osteopati i Kalmar & Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och osteopat har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer och osteopater behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en osteopatisk behandling, massage och/eller rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massage, idrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka osteopati eller massage i Göteborg på Nordic Wellness Exclusive, Lilla bommen hos oss på JL!

Läs vår blogg

Göteborg

Kalmar Osteopati

Välkommen!

%d bloggare gillar detta: