Smärta i underbenet – Massage och osteopati i Kalmar & Göteborg

Smärta i underbenet är kanske inte den vanligaste kliniska åkomma man kan dra på sig, men den är nog så jobbig om den väl har infunnit sig! Om du själv eller någon du känner har smärta i underbenet så läs gärna vidare här!

Peroneus longus

Längs med sidan av underbenet, hela vägen från precis under knäet och ner på undersidan av foten, löper en muskel som heter Peroneus longus. Denna muskel ansvarar för en typ av rörelse som kallas “eversion”, det vill säga att man vrider foten utåt. Rörelsen är inte stor, men den är av stor betydelse för att vi ska kunna gå och stå med god balans.

Bildresultat för eversion

När muskeln blir överbelastad kan det bildas triggerpunkter i den, vilket gör att smärta i underbenet, ömhet och en trötthetskänsla kan uppkomma i området där muskeln ligger. I fallet med peroneus longus gör detta att man känner av det extra tydligt när man står långa stunder, speciellt på ojämnt underlag, samt om man går eller springer mycket. Området med smärta kan ibland förväxlas med andra muskelfästen i underbenet, men läs gärna om tibialis anterior, soleus eller gastrochnemius för att kunna skilja på musklerna!

Göteborg

Kalmar Osteopati

Smärta i underbenet

Smärta i underbenet

Smärta på sidan av underbenet

Triggerpunker – Triggerpunktsbehandling i Kalmar & Göteborg

Triggerpunkter är en del av en muskel som befinner sig i spasm och till följd av detta så stryper fibrerna i muskeln sin egen syretillförsel och ett förändrat pH-värde uppstår. Det i sin tur leder till aktivering av nervfibrer i muskulaturen som kallas nociceptorer, det är de nervfibrerna som leder information till hjärnan som sedan kan uppfattas som smärta. Dessa punkter skapar oftast en djup, irriterande, molande smärta som ibland är väldigt diffus och kan sprida sig över stora områden.

Är triggerpunkter farligt? Nej, dina triggerpunkter är inget farligt! De verkar snarare bero på en överbelastning av muskelfibrerna i fråga eller den neurologiska struktur som förser fibrerna eller muskeln i sig. Läs mer om triggerpunkter.

Vad kan man göra då? Ska man trycka på dem?Det verkar finns olika ”lösningar” på triggerpunkter och en av dessa verkar vara att bibehålla ett tryck över smärtområdet tills smärtan avtar (s.k pressur) vilket är en typ av massage av sätet. En annan kan vara att sätta nålar i punkterna i form av Medicinsk Akupunktur eller Dry Needling.

Osteopati och Osteopatisk behandling i Kalmar & Göteborg

Osteopati och osteopatisk behandling är en form av manuell terapi där osteopaten jobbar med kroppen för att reducera stress, smärta, värk och stelhet. En osteopat använder samma tekniker som en Kiropraktor, Naprapat och Fysioterapeut (sjukgymnast) har oftast ytterligare tekniker att använda sig av. En osteopatisk behandling kan upplevas som mjukare och behagligare – det är en del av den osteopatiska filosofin att tillföra positivt stimuli för att ge kroppen möjligheten att självläka. En osteopat behandlar en uppsjö av olika problem som t.ex ryggskott, huvudvärk, ischias, tennisarmbåge mm. Läs mer om osteopati här.

Osteopati i Kalmar & Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och osteopat har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer och osteopater behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en osteopatisk behandling, massage och/eller rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massage, idrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka osteopati eller massage i Göteborg på Nordic Wellness Exclusive, Lilla bommen hos oss på JL!

Göteborg

Kalmar Osteopati

%d bloggare gillar detta: