Dry Needling Göteborg

Dry Needling är en form av akupunktur, även kallat medicinsk akupunktur. Tekniken används för att behandla muskulär problematik i form av triggerpunkter. Det är en säker och effektiv behandlingsmetod. Dry needling ska däremot inte förväxlas med den klassiska akupunkturen, och här förklarar vi varför!

Boka online

Traditionell kinesisk akupunktur

Den traditionella kinesiska akupunkturen har funnits i 1000-tals år. Terapin går ut på att behandla områden och energiflöden i kroppen relaterade till problematik i kroppen. Evidensen för den här typen av behandling är väldigt låg och många av teorierna bygger på filosofi om hur kroppen fungerar.

Dry needling

Dry needling fokuserar på behandling av muskulär problematik i form av triggerpunkter. En triggerpunkt är en lokal kontraktion i en muskulatur som kan referera smärta lokalt eller till andra delar av kroppen, t.ex vid tryck över skuldermuskulaturen som ger huvudvärk. De uppstår troligtvis vid en överbelastning där cirkulationen minskar och den kemiska miljön i muskeln förändras.

Dry Needling i Göteborg & Kalmar - JL Behandlingar

Dry Needling i Göteborg & Kalmar – JL Behandlingar

Dry needling innebär att man använder sig av en ”torr nål”, det sprutas alltså inte in något. Det betyder att nålen kan få vara extremt tunn, närmare bestämt 0,3 mm. Det gör att när nålen punkterar huden så är det i stort sätt smärtfritt. När nålen når triggerpunkten i muskeln kan en reflexmässig spasm ske i muskeln, det ger en efterföljande avslappning som ger en ökad cirkulation och den kemiska förändringen som tidigare var närvarande normaliseras. Hjärnan kommer dessutom sända smärtstillande signaler till området.

Boka online

Dry needling i Göteborg – JL Behandlingar

En massageterapeut och manuell terapeut har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik. Våra massörer behärskar förutom massage, triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar oftast ytterligare behandlingstekniker. En terapeut på JL Behandlingar i Göteborg har minst 2 års universitetsutbildning inom människokroppen och behandling av denna. Det gör att vi kan erbjuda en väldigt hög kvalité på våra behandlingar. Våra terapueter är alla certifierade och innehar försäkring.

Välkommen till JL Behandlingar!

Välkommen in till oss på JL Behandlingar för en behandling och rehabilitering anpassad efter just dig! Vi jobbar med manuell terapi som används av kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, osteopater och manuella terapeuter. Du finner oss i Göteborg där våra massörer och manuella terapeuter även erbjuder massage, djupgående massageidrottsmassage, gravidmassage, käkmassage, fotmassage, energimassage, nackmassage, ansiktsmassage, företagsmassage och manuell terapi. Vi tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos oss. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online hos oss. Boka massage i Göteborg på Nordic Wellness Exclusive, Lilla bommen hos oss på JL!

Läs vår blogg

Boka online

 

%d bloggare gillar detta: